ΚΕΑΔ: «Οι ενέργειες του δήμου Χιμάρας στοχεύουν αποκλειστικά στην υφαρπαγή των περιουσιών από τους νόμιμους ιδιοκτήτες»

ΚΕΑΔ: «Οι ενέργειες του δήμου Χιμάρας στοχεύουν αποκλειστικά στην υφαρπαγή των περιουσιών από τους νόμιμους ιδιοκτήτες»

Στις 25 Αυγούστου οι πολίτες της Χιμάρας προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην έκτακτη και ανοικτή σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο το γενικό σχέδιο τοπικής ανάπτυξης.

Αλλά, αντί της διαφάνειας, του εποικοδομητικού διαλόγου και του δημοκρατικού τρόπου λήψης αποφάσεων, οι συμμετέχοντες βρέθηκαν αντιμέτωποι καταστάσεως απρόκλητου τυφλού εκβιασμού έναντι τους εκ μέρους της δημοτικής αστυνομίας και της τελικής αναστολής και χωρίς κανένα λόγο και μοτίβο της προβλεπόμενης συσκέψεως.

Κατά το Σαββατοκύριακο πολλοί από τους συμμετέχοντες πολίτες κλήθηκαν από την κρατική αστυνομία κατά ωμή παραβίαση του νόμου και των νόμιμων διαδικασιών να «δώσουν εξηγήσεις» για τη συμμετοχή τους στη ανοικτή σύσκεψη του συμβουλίου όπου είχαν κληθεί δημοσίως.

Ενώ σήμερα, παραβιάζοντας αυθαίρετα τις προθεσμίες και σε ανοικτή ασυμφωνία με το νόμο για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, συγκαλείται ξανά η σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Αυγούστου, αυτή τη φορά όχι στα γραφεία της έδρας του Δήμου, αλλά στο χωριό Κούτσι.

Πρώτο, οφείλουμε να επισημάνουμε εκ νέου ότι οι ενέργειες αυτές στοχεύουν αποκλειστικά στην υφαρπαγή με κάθε τρόπο και μορφή των ιδιοκτησιών από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους και της ιδιοκτησιακής αποψίλωσης γενικότερα, εις βάρος των αυτοχθόνων κατοίκων της Χιμάρας και υπέρ των ολιγαρχικών αλλά και πελατειακών συμφερόντων του κυρίου Ράμα.

Δεύτερο, αυτές οι ενέργειες αποτελούν αναντίρρητες αποδείξεις που τεκμηριώνουν με τον πιο έμπρακτο τρόπο την υπουλότητα των αληθινών σκοπών που αποκρύβονται μετά από την τελευταία εδαφική και διοικητική διαίρεση της Χιμάρας.

Τρίτο, απευθυνόμαστε στους αξιόλογους διαπιστευμένους πρέσβεις στη χώρα μας, ειδικά στους εκπροσώπους των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης να στρέψουν το βλέμμα και την προσοχή τους, καθώς και να συμβάλλουν ώστε να μπει τέρμα στις ακατανόητες αδικίες εις βάρος της ιστορικής κοινότητας της Χιμάρας. Τέτοιες νοοτροπίες, μέθοδοι κι ενέργειες δεν έχουν καμιά κοινή αναφορά με το κράτος δικαίου, με την ευρωπαϊκή πραχτική και με τον δυτικό πολιτισμό μας.

Και τέλος, πώς μπορεί να κοιμάται ήσυχα για τις τύχες της δημοκρατίας στη χώρα μας, ο κάθε υπεύθυνος πολίτης, όταν μια ολόκληρη κοινότητα αντιμετωπίζεται με πολιτικές που δεν έχουν καμιά σχέση μ’ αυτή (τη δημοκρατία);! Άλλο τόσο, όταν αυτές οι πολιτικές εμφυσούνται και η εφαρμογή τους επιτηρείται άμεσα από τον πρωθυπουργό της χώρας;

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας ΚΕΑΔ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου