Κορυτσά: Έναρξη σχολικής χρονιάς στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια «ΟΜΗΡΟΣ»

Κορυτσά: Έναρξη σχολικής χρονιάς στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια «ΟΜΗΡΟΣ»

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ξεκίνησε και η νέα σχολική χρονιά στα Εκπαιδευτήρια Όμηρος. Η νέα Διεύθυνση που ανέλαβε την ευθύνη να διοικήσει το σχολείο, κατέχει όλες τις παιδαγωγικές γνώσεις, τα κατάλληλα εφόδια, το απαραίτητο ζήλο, την υπομονή και την αστέρευτη διάθεση για να μετατρέψει αυτό το σχολείο όχι μόνο σε φορέα γνώσεων αλλά σε ένα ίδρυμα που κυρίως θα προσφέρει ανθρώπους συγκροτημένους, ενάρετους και μορφωμένους για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Δεν έγινε όμως μόνο η απαραίτητη αλλαγή της διεύθυνσης αλλά και νέοι δάσκαλοι και καθηγητές με ζήλο και ικανότητες προστέθηκαν στο δυναμικό του σχολείου, μετά από διαγωνισμό. Στόχος πάντα η βελτίωση της παρεχόμενης μόρφωσης των παιδιών, η οποία πρέπει να γίνει πια πράξη. Το σχολείο αυτό είναι ό, τι πιο ανεκτίμητο προσφέρει η Ελλάδα όχι μόνο στους έλληνες της περιοχής αλλά και τα αλβανόπουλα που διδάσκονται εκεί και γνωρίσουν την ελληνική γλώσσα και το πολιτισμό.

Το Σχολείο «Όμηρος» απαιτεί όλο το σεβασμό μας και την προσοχή μας. Απαιτεί ανθρώπους με διάθεση αυτοθυσίας χωρίς να εποφθαλμιών προσωπικό όφελος. Τέτοιες περιπτώσεις είχαμε στο παρελθόν αλλά μάλλον θα ανήκουν από δω και πέρα στο παρελθόν και μόνο.

Τώρα όμως ξεκινάει μια νέα εποχή, θετικών αλλαγών που στην αρχή θα προκαλέσουν και αντιδράσεις αλλά ως μόνο στόχο έχουν να κάνουν καλύτερο το σχολείο. Όλοι οι παράγοντες ,το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, ο Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων κ Ανδρέας Μήτσιος, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ Βασίλειος Σωτηρούδας και ο νέος Διευθυντής κ Στέργιος Φιλίππου έχουν την ισχυρή βούληση που μετατρέπεται σε πράξεις, να κάνουν το σχολείο όχι ένα από τα καλύτερα της περιοχής, αλλά αν είναι δυνατών και ένα από τα καλύτερα στην Αλβανία.

Αυτό τονίστηκε και κατά την τελετή έναρξης από όλους. Στην αρχή καλωσόρισε τους γονείς και τους μαθητές ο νέος Διευθυντής του Σχολείου κ. Στέργιος Φιλίππου ( ένας δάσκαλος με μεγάλη παιδαγωγική εμπειρία), έπειτα χαιρέτησε και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ Γιώργος Αλαμάνος ο οποίος έχει επενδύσει πνευματικά και πρακτικά πολλές ώρες ώστε τα πάντα στο σχολείο να αλλάξουν προς το καλύτερο. Τέλος μίλησε και ο πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων κ Ανδρέας Μήτσιος, που έπη 12 χρόνια ζωής αυτού του σχολείου, κάνει τα πάντα για να το προστατεύσει , μεριμνά και φροντίσει με διακριτικότητα για όλα τα θέματα.

Εμείς από την καρδιά μας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους μαθητές και τους δασκάλους όπως και στο νέο Διευθυντή και είμαστε σίγουροι, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη πως θα προσφέρει πάρα πολλά στο σχολείο, στους Έλληνες της Κορυτσάς αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία της.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες στον Πελασγό Κορυτσάς

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου