Εταιρεία φάντασμα ζητά 250 χιλιάδες τ.μ. στο χωριό Πήλιουρι της Χιμάρας

Εταιρεία φάντασμα ζητά 250 χιλιάδες τ.μ. στο χωριό Πήλιουρι της Χιμάρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας της Αλβανίας, μια άγνωστη μέχρι στιγμής εταιρία έχει καταθέσει στο Υπουργείο αίτημα αδειοδότησης για την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού και ενός αιολικού πάρκου σε δύο οικόπεδα με συνολική έκταση 25 εκτάρια στο χωριό Πήλιουρι της Χιμάρας.

Πρόκειται για την εταιρία Sun & Wind Energy corporation Sh.a. (ανώνυμη εταιρεία) η οποία έχει δηλώσει ως έδρα της τα Τίρανα και ... τίποτα άλλο. Κατόπιν έρευνας στο διαδίκτυο, προκύπτει πως η εταιρία αυτή δεν έχει εκτελέσει ποτέ και πουθενά ανάλογο έργο ή οποιαδήποτε άλλη κατασκευή ή εργασία και δεν φαίνεται να έχει κάποια εμπειρία σε ανάλογα έργα η κάποια οικονομική δραστηριότητα εντός η εκτός Αλβανίας. Το μόνο στοιχείο που βρέθηκε σχετικά με αυτή την εταιρία είναι η επίσημη ιστοσελίδα της και η διεύθυνση του γραφείου στα Τίρανα.

Η ανακοίνωση δεν δίνει στοιχεία για την έκταση που έχει επιλέξει η εν λόγω εταιρεία για την κατασκευή των δύο πάρκων και δεν διευκρινίζετε ο τρόπος παραχώρησης της τεράστιας έκτασης γης (αγορά, μίσθωση, συνιδιοκτησία, κλπ.).

Θυμίζουμε ότι στην περιοχή της Χιμάρας δεν έχει γίνει η επίσημη καταγραφή και εγγραφή της ακίνητης περιουσίας. Οπότε με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο στην Αλβανία κάθε παραχώρηση γης είναι παράνομη και καταχρηστική καθώς δεν μπορεί να εκδοθεί επίσημος τίτλος ιδιοκτησίας για τα κτήματα που ζητούνται ως προς εκμετάλλευση.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Αλβανικού Υπουργείου Ενέργειας

Ο Εκσκαφέας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου