Αποκάλυψη: Τι προβλέπει το νέο σχέδιο ανάπτυξης της Χιμάρας για τον κόλπο του Πανόρμου;

Αποκάλυψη: Τι προβλέπει το νέο σχέδιο ανάπτυξης της Χιμάρας για τον κόλπο του Πανόρμου;

Στις 3 Αυγουστου παρουσιάστηκε σε ένα ιδιωτικό θέρετρο στην παραλία του χωριού Δρυμάδες το νέο σχέδιο ανάπτυξης για την Χιμάρα που ετοιμάζει το Δημαρχείο Χιμάρας σε συνεργασία με Ελληνικό και Αλβανικό Αρχιτεκτονικό γραφείο. Η μέθοδος που ακολουθήθηκε για την παρουσίαση του νέου σχεδίου ανάπτυξης προκάλεσε την αντίδραση των παρευρισκομένων οι οποίοι διέκοπταν διαρκώς και κατέκριναν τους εισηγητές της παρουσίασης για τον τρόπο με τον οποίο ετοιμάζονται τα νέα σχέδια ανάπτυξης για την Χιμάρα.

Αν και οι παρουσιαστές του σχεδίου απέφυγαν να αναφερθούν συγκεκριμένα στο τι πραγματικά σχεδιάζουν για την Χιμάρα και περιορίστηκαν σε μια επιφανιακή παρουσίαση που θύμιζε σεμινάρια αρχιτεκτονικής στην αγγλική γλώσα. Ξέφυγαν όμως και μερικές αλήθειες σχετικά με τα σχέδιά τους για την Χιμάρα όπως το τι σκοπεύουν να κάνουν στον κόλπο του Πανόρμου, ο οποίος μέχρι πρόσφατα προοριζόταν για φυσικό εθνικό πάρκο.

Σε ένα από τα σλάιντς που παρουσιάστηκαν εμφανίζονται με μπλε χρώμα οι περιοχές όπου θα χτιστούν νέοι οικισμοί με βάση τον περιβόητο νόμο "Περί ανάπτυξης τουρισμού" αντίστοιχο με αυτό που εφαρμόζετε τώρα στην περιοχή του Δραλαίου στο χωριό Παλασα της Χιμάρας.

Το μπλε χρώμα εμφανίζετε σε τρεις περιοχές: στο Δραλαίο, στο κόλπο της Κακομαίας και στο κόλπο του Πανόρμου.

Θυμίζουμε ότι στον Δραλαίο και τον κόλπο της Κακομαίας έχουν ήδη δοθεί άδειες για την κατασκευή οικισμών αλλά η περιοχή του κόλπου του Πανόρμου προοριζόταν για φυσικό εθνικό πάρκο και η σχετική μελέτη και χαρτογράφηση έχει ήδη ολοκληρωθεί και η κυβερνητική απόφαση βρίσκετε στο γραφείο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα για την τελική υπογραφή (διαβάστε εδώ το άρθρο που είχαμε γράψει σχετικά με το θέμα).

Είχαμε ακούσει και στο παρελθόν ότι διάφοροι επιτήδειοι έχουν βάλει στο μάτι το ομορφότερο μέρος της Χιμάρας, αλλά είναι η πρώτη φορά που αυτό ανακοινώνετε επίσημα και εντάσσεται σε ένα σχέδιο ανάπτυξης.

Ο Εκσκαφέας


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου