Δρυμάδες: 300 «τυχεροί» πήραν τίτλους ιδιοκτησίας στις Δρυμάδες

Δρυμάδες: 300 «τυχεροί» πήραν τίτλους ιδιοκτησίας στις Δρυμάδες

Στις 5 Δεκεμβρίου παραδόθηκαν 65 τίτλοι ιδιοκτησίας στο χωριό Δρυμάδες από το Δημαρχείο της Χιμάρας. Παρόν στην "τελετή" ήταν κρατική παράγοντες από την Αυλώνα και λίγοι κάτοικοι από τις Δρυμάδες.

Η παράδοση έγινε στο μαγαζί του Δημογέροντα του χωριού που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα έξω από το χωριό Δρυμάδες και όχι σε κάποιο δημόσιο κτίριο ή άλλο χώρο μέσα στο χωριό, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο περίεργο σε αυτήν την υπόθεση.

Η ενημέρωση για αυτή την συνάντηση έγινε μετά την πραγματοποίηση της συνάντησης και δεν υπήρξε καμία σχετική δημόσια ανακοίνωση. Η μόνη ενημέρωση μέχρι σήμερα έχει προκύψει μέσω του Facebook και αφορά μόνο την συνάντηση και όχι τους τυχερούς που πήραν τίτλο ιδιοκτησίας.

Αν και παραδόθηκαν 65 τίτλοι ιδιοκτησίας, μόνο οι 20 από αυτούς παραδόθηκαν στους δικαιούχους στην μυστική τελετή, για τα υπόλοιπα δεν δόθηκαν τα ονόματα και ούτε καν ανακοινώθηκαν.

Ο σύλλογος "Κοινότητα Χιμαραίων - Komuniteti Himariot" καταγγέλλει ότι ανάμεσα σε αυτούς που πήραν τίτλο ιδιοκτησίας στις Δρυμάδες είναι και άνθρωποι που δεν είναι κάτοικοι του χωριού.

Το θέμα είναι ακόμα πιο ανησυχητικό αφού γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια λίστα με πάνω από 300 νέους δικαιούχους που είναι στα χέρια του Δημογέροντα Δρυμάδων, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα.

Θυμίζουμε στην Δημοτική αρχή και στην Δημογεροντία ότι είναι νομική υποχρέωση να δημοσιεύουν κάθε σχετική εγγραφή ή λίστα πριν την τελική έκδοση των τίτλων ιδιοκτησιών σε ένα δημόσιο και εμφανές μέρος για τουλάχιστον 45 ημέρες, με βάση τον νόμο 33/2012 "Περί εγγραφής των ακινήτων περιουσιών." άρθρο 26.

Κρίνοντας από τις μέχρι τώρα ενέργειες της δημοτικής Αρχής και της Δημογεροντίας Δρυμάδων ρωτάμε;

- Ποιοι είναι οι μυστηριώδεις 45 τυχεροί που πήραν τίτλο ιδιοκτησίας και τα ονόματα τους δεν ανακοινώθηκαν στις 5 Δεκέμβριου;
- Ποιοι είναι οι επόμενοι 300 δικαιούχοι που θα πάρουν τίτλο ιδιοκτησίας με βάση την λίστα που ήδη υπάρχει στα συρτάρια του Δήμου Χιμάρας και της Δημογεροντίας Δρυμάδων;

Ήρθε καιρός να πάρουμε απαντήσεις προτού να είναι πολύ αργά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου