Έναρξη σχολικής χρονιάς στο Ελληνικό σχολείο της Κορυτσάς

Έναρξη σχολικής χρονιάς στο Ελληνικό σχολείο της Κορυτσάς

Μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας ξεκίνησε η νέα Σχολική Χρονιά στα Εκπαιδευτήρια Όμηρος Κορυτσάς. Στην λιτή τελετή έναρξης παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά κ. Γεώργιος Αλαμάνος, ο Πρόεδρος της «Αδελφότητας» και των Εκπαιδευτηρίων Όμηρος, κ Ανδρέας Μήτσιος και ο νέος αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης κ Σωτηρούδας Βασίλειος.

Την τελετή άνοιξε ο Διευθυντής κ Γεωργιάδης Ζαφείρης, ο οποίος ευχήθηκε, υγεία, πρόοδο και επιτυχημένη πορεία στην μόρφωση στα παιδιά και καλή δύναμη στους γονείς.

Στη συνέχεια ο κύριος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας χαιρέτησε όλους τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στη φήμη του σχολείου, ευχήθηκε στους γονείς, τους δασκάλους και τους μαθητές επιβεβαιώνοντας τους, πως το Ελληνικό Προξενείο θα παρακολουθεί με ενδιαφέρων όλα όσα σχέση με το σχολείο και θα βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί ώστε όλα τα προβλήματα να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό.

Ο νέος Συντονιστής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτηρίων Όμηρος κ. Σωτηρούδας Βασίλειος, αναφέρθηκε εξίσου στην φήμη του Ελληνικού Σχολείου το οποίο έχει φτάσει και στην Ελλάδα. Τόνισε πως η φήμη αυτή βασίζεται στην πραγματικότητα και είναι δημιούργημα και απόδειξη της καλής διάθεσης και εποικοδομητικής συνεργασίας. Έπειτα ευχήθηκε σε όλους μια καλή χρονιά, πρόοδο, και υγεία τονίζοντας πως όλοι μαζί και με την βοήθεια του Θεού θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν κατά την σχολική χρονιά.

Εμείς με την σειρά μας θα ευχηθούμε κάθε επιτυχία στους μαθητές και στους δασκάλους του σχολείου. Το Ελληνοαλβανικό Κολέγιο Όμηρος είναι ένα πρότυπο σχολείο συνεργασίας. Ιδιαίτερα η παρουσία των Ελλήνων Εκπαιδευτικών με απόσπαση αλλά και η όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή, για τα δεδομένα της Αλβανίας, των ντόπιων εκπαιδευτικών οδηγούν στην πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών στόχων δημιουργώντας πρώτα απ’ όλα ανθρώπους με ήθος, μορφωμένους που θα μεταλλάξουν προς το καλύτερο την κοινωνία της Κορυτσάς αλλά και την Αλβανία γενικότερα.

Φυσικά για το Ελληνισμό της περιοχής το σχολείο αυτό είναι ότι σημαντικότερο έχει και συνδέεται άμεσα με την ύπαρξη του. Στο έργο αυτό βοηθούν σημαντικά και οι ομογενείς ντόπιοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν σπουδάσει στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα. Η επαφή τους με τα παιδιά, μέσα και έξω από το σχολείο συνδέει βιωματικά την ιστορία, την παράδοση του τόπου με τις γνώσεις που παίρνουν στο σχολείο. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί μαζί με τα παιδιά θα επαναφέρουν τη χρήση της γλυκόηχης Ελληνικής Γλώσσας και των τοπικών ελληνικών παραδόσεων,παντού, στον τόπο που επί χιλιάδες χρόνια ζει και υπάρχει ο Ελληνισμός.

Περισσότερες φωτογραφίες στον Πελασγό Κορυτσάς

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου