Ποιος και γιατί διέταξε την κατεδάφιση του Ι.Ν του Αγίου Αθανασίου;

Ποιος και γιατί διέταξε την κατεδάφιση του Ι.Ν του Αγίου Αθανασίου;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.himara.gr, η διεύθυνση πολιτισμού Αυλώνας που ανήκει στο αλβανικό υπουργείο πολιτισμού και είναι το αρμόδιο όργανο στα θέματα που αφορούν πολιτιστικά μνημεία στην περιοχή, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει μνημείο στον χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στο χωριό της Χιμάρας Δρυμάδες.

Σύμφωνα πάντα με την διεύθυνση πολιτισμού Αυλώνας, στο χωριό Δρυμάδες υπάρχουν 20 εκκλησίες εκ των οποίων 3 έχουν χτιστεί επάνω σε πολιτιστικά μνημεία, όμως ο Άγιος Αθανάσιος δεν είναι ανάμεσα σε αυτές.

Ποιος λοιπόν και γιατί δρομολόγησε την παράνομη κατεδάφιση του ναού;

Ο βουλευτής της περιοχής με το σοσιαλιστικό κόμμα και στενός συνεργάτης του Αλβανού πρωθυπουργού, Κότσο Κοκδήμα, προ ημερών ζήτησε από τον προϊστάμενο την διεύθυνσης πολιτισμού Αυλώνας να χαρακτηρίσει το σημείο που έχει χτιστεί ο Άγιος Αθανάσιος ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς με απώτερο σκοπό να γκρεμιστεί ο Ιερός Ναός. Η απάντηση της διεύθυνσης πολιτισμού Αυλώνας προς τον Κοκδήμα ήταν αρνητική.

Η κατεδάφιση δρομολογήθηκε από τον Κότσο Κοκδήμα που επιστράτευσε το πιόνι του, τον δήμαρχο Χιμάρας και την πολεοδομική αστυνομία (INUK). Ο λόγος; ο Κοκδήμα ψάχνει σημείο στην περιοχή για να χτίσει μνημείο στους Καθολικούς και αυτό διότι έχει ήδη κανονίσει το επόμενο καλοκαίρι "Καθολικό Συμπόσιο" που θα αναδείξει τις σχέσεις της Χιμάρας με τους Καθολικούς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου