Μεγάλη αγοραπωλησία στο χωριό Γκιλεκάτες με ύπουλες διαδικασίες

Μεγάλη αγοραπωλησία στο χωριό Γκιλεκάτες με ύπουλες διαδικασίες

Μεγάλη αγοραπωλησία εξελίσσεται στο χωριό Γκιλεκάτες υπό ύπουλες διαδικασίες όπου εμπλέκεται Αλβανός αγοραστής και πολίτες που είναι κάτοικοι του χωριού Δρυμάδες.

Όσον αφορά τον αγοραστή Xhevat Shehu, αυτός είναι από το Πατόσι της Αλβανίας και ο ίδιος δεν έχει κάποια επιχείρηση που να δικαιολογούν την πηγή τον χρημάτων που έχει δώσει για να γίνουν οι αγορές τον κτημάτων αυτών. Τα κτήματα που έχει αγοράσει βρίσκονται στην περιοχή του Περίβολου και πρόκειται για αγροκτήματα και βοσκοτόπια.

Τα κτήματα που έχει αγοράσει ο X.S. βρίσκονται στην παραλία Περίβολος που ανήκει στο χωριό Γκιλεκάτες αλλά αυτοί που πουλάνε είναι από Δρυμάδες. Αυτά έχουν πωληθεί από δύο άτομα που ανήκουν σε δύο μεγάλες οικογένειες των Δρυμάδων. Τα ονόματα τα γνωρίζουμε αλλά προς το παρόν δεν θα τα δημοσιεύσουμε.

Τα αγροκτήματα έχουν μοιραστεί με βάσει το νόμο 7501 τα τελευταία τρία χρόνια από το τωρίνο Δημαρχείο και τα πωλούν επειδή αυτοί που τα πήραν δεν είναι οι παλιοί ιδιοκτήτες και θέλουν να τα ρευστοποιήσουν.

Τα βοσκοτόπια έχουν επιστραφεί σε κληρονόμο της οικογένειας Μπούα με παλιές αποφάσεις της Επιτροπής Επιστροφής Γης στην Αυλώνα αλλά δεν έχουν καταφέρει να γραφτούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο λόγω της απαγόρευσης που έχει επιβάλει η Αλβανική Κυβέρνηση στην εγγραφή κτημάτων στην Χιμάρα και λόγω τον παρατυπιών που έχουν αυτές οι απόφασης.

Κάποιοι κερδοσκοπούν και πλουτίζουν πουλώντας την γη των πατεράδων μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Ο Εκσκαφέας


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου