Στα Λάμανα θα είναι η επόμενη σύγκρουση της Αλβανικής Κυβέρνησης με τον λαό της Χιμάρας

Στα Λάμανα θα είναι η επόμενη σύγκρουση της Αλβανικής Κυβέρνησης με τον λαό της Χιμάρας

Στα Λάμανα θα είναι η επόμενη σύγκρουση της Αλβανικής Κυβέρνησης με το λαό της Χιμάρας, για την εφαρμογή του νέου ψευτο "αναπτυξιακού νόμου" για τα τουριστικά χωριά.

Μέχρι τώρα είχαμε σχέδια για τουριστικά χωριά στο Δραλαίο, στον Περίβολο, στο Γυαλί και στο Πόρτο Παλέρμο αλλά τα Λάμανα θα είναι η πρώτη φορά που τα Αλβανικό κράτος θα προσπαθεί να πάρει ένα κτήμα δίπλα στην πόλη της Χιμάρας.

Πριν από μερικές μέρες εμφανίστηκε η είδηση ότι ένας δικαστής από την Αυλώνα πήρε απόφαση υπέρ της εγγραφής τεσσάρων κτημάτων με συνολική έκταση 30 στρέμματα, με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης της Αλβανίας ο δικαστής θα διωχθεί πειθαρχικά για την απόφαση αυτή.

Αυτή η απόφαση υποχρεώνει το γραφείο κτηματολογίου Αυλώνας να δεχτεί την εγγραφή τεσσάρων κτημάτων στην περιοχή της Χιμάρας στο όνομα του Γ. Κ. Η απόφαση βασίζεται σε προηγούμενη δικαστική απόφαση του 1998 που αναγνώριζε τον Γ.Κ. ως νόμιμο ιδιοκτήτη σε αυτά τα κτήματα κάτι που το Γραφείο Κτηματολογίου Αυλώνας είχε αρνηθεί να εκτελέσει.

Η άρνηση εγγραφής είναι η συνήθης διαδικασία που ακολουθεί το Γραφείο Κτηματολογίου Αυλώνας κάθε φορά που ένας Χιμαραίος προσπαθεί να εγγράψει την ακίνητη περιουσία του στο εν λόγω γραφείο.

Δεν γνωρίζουμε το πως αναγνωρίστηκε ως ιδιοκτήτης σε αυτά τα κτήματα ο Γ.Κ. και γι' αυτό δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την απόφαση αυτή.

Αυτό που κάνει την περίπτωση αυτή περίεργη, είναι ότι:
- Ο πολίτης Γ.Κ ζητάει να του εγγραφούν κι αλλά κτήματα σε 4 διαφορετικές περιοχές της Χιμάρας αλλά το θέμα προέκυψε για το κτήμα στα Λάμανα.
- O Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νάστο, ζήτησε την πειθαρχική δίωξη του Δικαστή επειδή όπως λέει "πρόκειται για κρατική ακίνητη περιουσία", στα Λάμανα!!! Στην Χιμάρα!!!
- Η προσωπική εμπλοκή του υπουργού Δικαιοσύνης σε αυτό το θέμα δηλώνει την σημασία που έχει αυτό το κτήμα για τους κυβερνητικούς παράγοντες της Αλβανίας.
- O συγκεκριμένος υπουργός ανήκει στο κόμμα του LSI που έχει αρχηγό τον πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής, ο όποιος έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε ένα παρόμοιο θέμα στο Δραλαίο, από ένα πρώην υπουργό του.

Μου προκαλεί επίσης εντύπωση η ταχύτητα και αποφασιστικότητα της επέμβασης του Υπουργού Δικαιοσύνης ο όποιος σε άλλες υποθέσεις που υπήρχαν σαφείς καταγγελίες και ενδείξεις ότι επρόκειτο για απάτη όπως στην περίπτωση του Δραλαίου δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική ενεργια.

Μέχρι πρόσφατα οι κάτοικοι της Χιμάρας έχουν κρατήσει μια παθητική στάση όσον αφορά της καταγγελίες που έγιναν για τις αρπαγές περιουσιών στις Δρυμάδες.

Ηρθε η ώρα να βγάλουμε το κεφάλι από τον άμμο.

Ο Εκσκαφέας

Διαβάστε το άρθρο της αλβανικής εφημερίδας σχετικά με το θέμα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου