Αυτοί είναι οι συμπατριώτες μας πού πούλησαν την Χιμάρα (τέταρτο μέρος)

Αυτοί είναι οι συμπατριώτες μας πού πούλησαν την Χιμάρα (τέταρτο μέρος)

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου συμπατριώτες πούλησαν κτήματα που ήταν ιδιοκτησία άλλων αλλά επρόκειτο για κτήματα για τα οποία οι πραγματικοί ιδιοκτήτες δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας.

Η περίπτωση που θα σας παριουσιάσω σήμερα είναι ιδιαίτερη, καθώς οι πραγματικοί ιδιοκτήτες είχαν δικαστική απόφαση που τους αναγνώριζε ως ιδιοκτήτες και είχαν προχωρήσει στην έκδοση άδειας οικοδόμησης στο κτήμα αυτό. Στο μεταξύ το κτήμα είχε πουληθεί σε μεγάλο Αλβανό εργολάβο χωρίς να το ξέρουν οι πραγματική ιδιοκτήτες και στην συνέχεια ο μεγαλοεργολάβος είχε πάρει άδεια από το σημερινό δημαρχείο για να κτίσει τουριστικό χωριό!!!

Πρόκειται για ένα κτήμα με συνολική έκταση 40.000 τετραγωνικά μέτρα που βρίσκετε στην τοποθεσία Γόμεα στο τέλος της παραλία Περίβολος στο χωριό Γκιλεκάτες.

Θα σας εξηγήσω πως κατάφερε ο συμπατριώτης μας να πάρει την ιδιοκτησία επάνω σε αυτό το κτήμα.
Σε ποιον πωλήθηκε το κτήμα;
Ποιοι είναι οι πραγματική ιδιοκτήτες και πως έμαθαν για αυτή την αγοραπωλησία;
Και πως τελείωσε αυτή η ιστορία.

Στην αρχή του 2004, ο συμπατριώτης μας Γκεντιάν Γκιόκα (γεννημένος στο Τσερικ του Ελμπασάν) κατάφερε να αναγνωριστεί ως ιδιοκτήτης σε αυτό το κτήμα 40.000 m2 με απόφαση απο το μονομελές δικαστήριο του Αυλώνα όπου το Δημαρχείο Χιμάρας δεν είχε αποστείλει νομικό εκπρόσωπο!!! Ο συμπατριώτης παρουσίασε πιστοποιητικά που είχαν εκδοθεί από τον τότε δημογέροντα Γκιλεκάτων Θανάση Ντούνη (γεννημένος επίσης στο Ελμπασάν) και από τον πρώην Δήμαρχο της Χιμάρας Βίκτωρα Μάτο, που έλεγαν ότι αυτό το κτήμα ανήκε στον πατέρα του, Βλάση Γκιόκα.

Στην συνέχεια, στις 22 Δεκεμβρίου 2005, με βάση αυτή την δικαστική απόφαση ο Γκεντιάν Γκιόκα κάνει την αίτηση με αριθμό 134 στην Εθνική Επιτροπή Επιστροφής Γης στην Αυλώνα για να του επιστραφεί αυτό το κτήμα ως κληρονόμος του Βλάση Γκιόκα.

Στις 24 Απριλίου 2006 η Εθνική Επιτροπή Επιστροφής της Γης στην Αυλώνα αποφάσισε να του επιστρέψει αυτό το κτήμα στον Γκεντιάν Γκιόκα με συνολική εκτάσει 40.000 m2.

Μετά από καταγγελίες του Δημαρχείου Χιμάρας και των πραγματικών ιδιοκτητών, η ίδια Επιτροπή στις 12 Νόεμβριου 2011, με απόφαση άρθ. 1316, αποφάσισε να ΑΚΥΡΏΣΕΙ την απόφαση που έδινε το κτήμα στον Γκεντιάν Γκιόκα.

Όμως το κτήμα αυτό ανήκει στις οικογένειες Ντούνη και Ρούτση που έχουν πιστοποιητικά από το Κεντρικό Αρχείο του Κράτους και έχουν δικαστική απόφαση που τους αναγνωρίζει ως ιδιοκτήτες σε αυτό το κτήμα.

Το Δημαρχείο της Χιμάρας και ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Μπολάνος, αναγνωρίζει την ιδιοκτησία στις οικογένειες Ντούνη και Pούτση και εκδίδει άδεια οικοδόμησης για τέσσερα διώροφα κτίρια τα οποία ήταν σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής.

Καθώς ο συμπατριώτης μας ήξερε ότι επρόκειτο για πλαστογραφία, στις αρχές του 2010 πούλησε το κτήμα στην μεγάλη Ιταλό - Αλβανιακή εταιρία ΕΔΗΛ ΑΛΗΤ, με την ελπίδα ότι έτσι το θέμα θα κλείσει.

Η εταιρεία ΕΔΗΛ ΑΛΗΤ, το 2013, καταθέτει στο Δημαρχείο της Χιμάρας αίτηση για άδεια οικοδόμησης οικισμού η οποία εγκρίνετε από το Δημαρχείο, παρόλο ότι είχε εγκριθεί άλλη άδεια για τέσσερα κτίρια το 2010 στην ίδια τοποθεσία στην οικογένεια Ντούνη.

Για να πάρει την έγκριση της άδειας οικοδόμησης από την Εθνική Επιτροπή Πολεοδομίας, ο μεγαλοεργολάβος στέλνει στις 12 Ιανουαρίου 2014, την Εθνική Υπηρεσία Πολεοδομίας (το γνωστό ΙΝUK) και κατεδαφίζει τα κτίρια υπό κατασκευή της οικογένειας Ντούνη.

Η άδεια οικοδόμησης για τουριστικό θέρετρο που είχε δοθεί στην Ιταλό-Aλβανική εταιρία ΔΕΝ εγκρίθηκε από την Εθνική Επιτροπή Πολεοδομίας η οποία με απόφάση άρθ. 9, ημερομηνίας 7 Μαρτίου 2014, λόγω τον προβλημάτων που είχε ο τίτλος ιδιοκτησίας και επειδή στο σχέδιο πόλεως που είχε εγκριθεί το 2012 (master plan) δεν επιτρέπει κατασκευή οικισμού σε αυτή την τοποθεσία.

Από αυτή την υπόθεση η οικογένεια Ντούνη, που τους κατεδάφισαν τα σπίτια, έπαθε ζημιά που ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ ο συμπατριώτης μας επένδυσε τα χρήματα που κέρδισε από αυτή την απάτη σε δύο μεγάλες επταώροφες πολυκατοικίες που έχτισε κοντά στην Εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στο δρόμο για την παραλία Δρυμάδες.

Ο Εκσκαφέας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου