Το Δημαρχείο Χιμάρας ανακοινώνει την έναρξη απογραφής κτημάτων στις Δρυμάδες

Το Δημαρχείο Χιμάρας ανακοινώνει την έναρξη απογραφής κτημάτων στις Δρυμάδες

Με μια απλή φωτογραφία και μια μικρή δημοσίευση στην σελίδα της, τo δημαρχείο της Χιμάρα ανακοίνωσε ότι από το Φεβρουάριο του 2015 ξεκινάει η απογραφή περιουσιών στο χωριό Δρυμάδες που εντάσσεται στο κτηματολογικό διαμέρισμα 1481.

Ο δήμος καλεί όλους τους κατοίκους του χωριού Δρυμάδες να συνεργαστούν με την ομάδα απογραφής και να προσέλθουν μαζί με τους τίτλους ιδιοκτησία και αλλά συνοδευτικά έγγραφα.

Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις σε όσους είναι υπέρ ή και κατά της απογραφής.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η διαδικασία και τι αναμένετε να είναι το αποτέλεσμα αυτής της απογραφής.


Το πρώτο στάδιο απογραφής τελειώνει στις 28 Φεβρουαρίου και αφορά την παρουσίαση των τίτλων ιδιοκτησίας και άλλων εγγράφων. Στην συνέχεια, από την 1 Μαρτίου ξεκινάει η επιτόπου καταγραφή των κτημάτων.

Μετά την απογραφή θα υπάρξει αφισοκόλληση για 45 ημέρες μέχρι την τελική απογραφή όπου θα μπορούν να γίνουν και ενστάσεις.

Αν όλα πάνε καλά και η απογραφή δεν καταλήξει όπως η περίφημη απογραφή του ΟΑΣΑ που έγινε το 2011, οι κάτοικοι των Δρυμάδων θα πάρουν τίτλους ιδιοκτησίας για τα κτήματα τους από το Γραφείο Κτηματολογίου της Αυλώνας εντός του 2015.

Όμως αυτή η απογραφή θα αποτελέσει και την τελική φάση εφαρμογής του διαβόητου νόμου 7501 "Περί αγροτική γης", κάνοντας την μοιρασιά που έγινε με βάσει αυτό τον νόμο ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΈΨΙΜΗ.

Μέσω της απογραφής θα καταφέρουν να νομιμοποιήσουν όλες τις παρανομίες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος των περιουσιών μας.

ΑΛΛΑ
Θα εγγραφούν και θα πάρουν τίτλο ιδιοκτησίας και όλοι αυτοί που δεν έχουν παρανομήσει. Αυτοί που περιμένουν να γίνουν ιδιοκτήτες στα κτήματα που τους άφησαν οι παππούδες και οι πατεράδες τους. Κτήματα που τους ανήκουν αλλά δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν γιατί δεν τα έχουν κληρονομήσει με χαρτιά.

Αυτοί που δεν μπορούν να χτίσουν ένα σπίτι η μια επιχείρηση στο κτήμα τους γιατί δεν μπορούν να εκδώσουν άδεια καθώς επίσημα δεν είναι ιδιοκτήτες.

Και τα πράγματα μπορεί να είναι χειρότερα αν δεν πάρουμε μέρος στην απογραφή.

Τα κτήματα που δεν θα εγγραφούν μπορεί να θεωρηθούν ελεύθερα και μπορεί στο μέλλον να ξανάμοιραστουν με το νόμο 7501 στους νέους κατοίκους της Χιμάρας από το Βρανίστι, ή μπορεί να δοθούν για "τουριστικά θέρετρα" ως κρατική περιουσία.

Γνωρίζω πως αρκετοί από εμάς δεν έχουμε πάρει τα κτήματα με το νόμο 7501 επειδή δεν ήμασταν κάτοικοί του χωριού το 1990, ή δεν ήμασταν στο χωριό όταν έγινε το μοίρασμα, ή τα έχει πάρει κάποιος συγγενής μας αντί για εμάς.

Δυστυχώς, είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία και όλοι ας κάνουν αυτό που κρίνουν ότι είναι καλύτερο.

Ο Εκσκαφέας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου