Αυτοί είναι οι συμπατριώτες μας πού πούλησαν την Χιμάρα. (δεύτερο μέρος)

Αυτοί είναι οι συμπατριώτες μας πού πούλησαν την Χιμάρα. (δεύτερο μέρος)

Δυστυχώς για την Χιμάρα μας, είναι αρκετοί αυτοί που πούλησαν την Χιμάρα. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που πούλησαν ένα μικρό κτήμα που τους άφησε ο πατέρας τους γιατί βρέθηκαν σε δύσκολες στιγμές και αναγκάστηκαν να το δώσουν όσο όσο, αλλά για αυτούς που πούλησαν μεγάλα κτήματα που ούτε καν τους ανήκαν.

Και δυστυχώς για όλους μας είναι πολλοί αυτοί που πούλησαν μεγάλα κτήματα που κατάφεραν να αποκτήσουν με πλαστά έγγραφα εκμεταλλευόμενοι την διεφθαρμένη τοπική αυτοδιοίκηση και το δικαστικό σύστημα της Αλβανίας.

Στην συνέχεια τα πούλησαν για ψίχουλα γιατί κατάλαβαν ότι δεν θα μπορούσαν να τα χαρούν καθώς οι πλαστογραφίες και οι παρανομίες αργά η γρήγορα θα έβγαιναν στην φορά.

Ο δεύτερος που "πούλησε την Χιμάρα" είναι ο Πολιμέρ Πάνο Μπέγιας που έχει πουλήσει ένα κτήμα 112.000 τετραγωνικά μέτρα στον Γεντί Πριζρένη για να χτιστεί ο οικισμός Green Coat Village από την εταιρία Mane TCI.

Αυτό είναι ο τίτλος ιδιοκτησίας και ο χάρτης για το κτήμα που στην πραγματικότητα ανήκει στις οικογένειες Νίνα και Ρούτση.

Ο Πολιμέρ Πάνο Μπέγιας κατάφερε με ένα πλαστογραφημένο πιστοποιητικό από το Γενικό Αρχείο του Κράτους, που έλεγε ότι ο ανήκε στον παππού του Κίτσο Μπέγιας και το είχε ως μαντρί για πρόβατα με επιφάνεια 3000 τετραγωνικά μέτρα.

Το πιστοποιητικό που παρουσιάστηκε στο Αλβανικό Δικαστήριο είχε πλαστογραφηθεί και έγραφε 130.000 τετραγωνικά μετρό, προσθέτοντας τον αριθό 1 μπροστά και ένα 0 πίσω!!!

Ο δικαστής "δεν είδε" την πλαστογραφία και αποφάσισε ότι ο Πάνο Μπέγιας είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης σε αυτό το κτήμα αν και ο Κίτσο Μπέγιας είχε έξι παιδιά!!!

Στην συνέχεια η Εθνική Επιτροπή Επιστροφής της Γης στην Αυλώνα αποφάσισε να επιστρέψει αυτό το κτήμα στον Πάνο Μπέγια, βασιζόμενη σε αυτήν την δικαστική απόφαση αν και το Δημαρχείο της Χιμάρας και ο Δημογέροντας Γκιλεκάτων (τότε ο Μάρκο Ντάφλας) ενημέρωναν επίσημα την Επιτροπή πως επρόκειτο για πλαστογραφία και δεν έπρεπε να παρθεί απόφαση υπέρ του !!!

Πριν βγει στην φορά η υπόθεση, ο Πολιμέρ Πάνο Μπέγιας πουλάει το κτήμα άρον άρον στους νέους "ιδιοκτήτες".

Ο νέος ιδιοκτήτης ήταν ο Γκέντη Πριζρένης που είναι συγγενής του Ζαμίρ Μάνε, ο όποιος είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Αλβανία και ιδιοκτήτης της εταιρίας MANE TCI που έχει αδειοδοτηθεί για να κτίσει τον οικισμό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Εθνική Επιτροπή Πολεοδομίας, με υπογραφή του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, με απόφαση άρθ. 8 ημερομηνίας 7 Μαρτίου 2014, εγκρίνει την άδεια κατασκευής που είχε εκδοθεί από το Δημαρχείο της Χιμάρας το 2013.

Απορώ, τόσο έξυπνος είναι ο Πολυμέρ Μπέγιας η τόσο βλάκες είναι όλοι οι άλλη που το επέτρεψαν αυτό;

Ο Εκσκαφέας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου