Ο δημογέροντας Δρυμάδων Αλέξης Μάρκος διαψεύδει τον εαυτό του

Ο δημογέροντας Δρυμάδων Αλέξης Μάρκος διαψεύδει τον εαυτό του

Ο δημογέροντας του χωριού Δρυμάδες, Αλέξης Μάρκος, την Δευτέρα 16/6 μας έστειλε ανακοίνωση όπου μιλούσε για ένωση της Χιμάρας με το Λούκοβο και διέψευδε τα όσα διαδίδονταν από συγχωριανούς μας στο διαδίκτυο.

Τι διαδιδόταν και ήθελε να το διαψεύσει ο κ. Μάρκος;Οοι συγχωριανοί μας που άκουσαν την τοποθέτηση του δημογέροντα των Δρυμάδων, μας μετέφεραν πως η στάση του απέναντι στον υπουργό Cuci ήταν υπέρ της ένωσης με το αλβανικό χωριό Βρανίστι καί όχι αποκλειστικά με το Λούκοβο.

Μετά την πρώτη ανακοίνωση που δημοσιεύσαμε, ο κ. Μάρκος μας απέστειλε και δεύτερη όπου καθιστούσε σαφές πως ουδέποτε μίλησε για ένωση της Χιμάρας με το Βρανίστι. Στην δεύτερη ανακοίνωση έγραφε συγκεκριμένα «Per tju pergjigjur mendimeve te ndryshme te bashkfshatareve tane dhe te zones se HIMARES po JU sqarone:
Ne lidhje me problemin e zgjerimit Territoriale te HIMARES si Bashki nuk u permend ne asnje moment lidhja me fshatrat si Vranishti e te tjere…
» σε απλά ελληνικά «Σε σχέση με το πρόβλημα που αφορά την εδαφική επέκταση του δήμου Χιμάρας δεν αναφέρθηκε σε κανένα σημείο η ένωση με το χωριό Vranishti ή άλλο χωριό»

Σκαλίζοντας λίγο το θέμα πέσαμε σε ένα βίντεο όπου καταγράφει τα όσα είπε ο δημογέροντας Δρυμάδων στην συνάντηση με τον υπουργό Cuci.

Δείτε εδω το βίντεο:

Δεν μπορούμε να ακούσουμε καθαρά ολόκληρη την τοποθέτηση του, αλλά στο σημείο 1:40 του βίντεο ακούμε τον κ. Αλέξη Μάρκο να λέει καθαρά: «Jemi dakort me 47 - Είμαστε σύμφωνοι με το 47»

Τι είναι αυτό το 47 όμως και τι σημαίνει;
Τα σενάρια για την διοικητική διαίρεση είναι συνολικά 5, το πρώτο που προβλέπει 30 διοικητικές μονάδες, το δεύτερο 39, το τρίτο 47, το τέταρτο 57 και το πέμπτο με 63.

Τι προβλέπει αναλυτικά η τρίτη επιλογή με τις 47 διοικητικές μονάδες:
Varianti i tretë-Parasheh një hartë administrativo-territoriale me 47 njësi. Pra në këtë variant njësitë vendore parashikohet që të kenë më pak popullsi dhe më pak territor. Sipas këtij propozimi shtohet që të jenë njësi më vete Vau i Dejës, Shijaku, Kamza, Cërriku, Divjaka, Patosi, Gramshi, Maliqi. Në këtë variant fillon dhe del si njësi më vete dhe Himara, e cila parashikohet të bashkohet me Vranishtin dhe Lukovën.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου