Παλάσσα: Χτίζουν "σινικό τείχος" για τουριστικό χωριό

Παλάσσα: Χτίζουν "σινικό τείχος" για τουριστικό χωριό

Μια έκταση 300 εκτάρια γής έχε περιφράξει μεγαλοεπιχειρηματίας από το Κόσοβο, με πολλές άκρες στην κυβέρνηση για να χτίσει τουριστικό χωριό με 400 βίλες διώροφες.

Όλα αυτά, στην τελευταία εναπομείνασα παρθένα παραλία της ακτογραμμής της Χιμάρας, στο Δραλαίο της Παλάσσας, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Λογαρά. Είναι η πρώτη παραλία που συναντάει κάποιος όταν έρχεται από τον Αυλώνα για Χιμάρα, εκεί που όλοι έχουν κάτσει να φωτογραφηθούν στο τοπίο με το μεγαλύτερο δέλτα του Χειμάρρου του Λογαρά.

Είναι η γνωστή παραλία όπου κατά το 48 π.Χ. ο Ιούλιος Καίσαρας έφθασε με 20.000 Λεγεωνάριους και ένα μέρος του ιππικού του για να επιτεθεί στην Πομπηία. Εκεί που επρόκειτο το δημαρχείο να χτίσει τον ανδριάντα του, αλλά τελικά δεν βρέθηκε το κεφάλαιο των 150.000 ευρώ.

Η άδεια εγκρίθηκε στις 7 Μαρτίου 2014 τόσο από το Δημαρχείο όσο και από την κυβέρνηση.

Ήθελα να ξέρω πως ένας Κοσοβάρος έγινε ιδιοκτήτης αυτής της τεράστιας έκτασης γης στη Χιμάρα;
Πώς κατάφερε να έχει τίτλους ιδιοκτησίας, και με ποιο νόμο; Σίγουρα όχι με το 7501, εκτός και αν έχει οικογενειακή κατάσταση με 150 μέλη οικογένειας (βάση του νόμου αυτού 2000 m2 ανήκουν σε κάθε μέλος της οικογένειας αν ήταν εγγεγραμμένα στο δημοτολόγιο του 1991).

Tι master plan υπάρχει για αυτήν την περιοχή;
Πώς γίνεται ο Χιμαραίος να μην μπορεί να βγάλει άδεια οικοδομής και ο Κοσοβάρος να μπορεί;
Υπάρχει κάποια μελέτη για τα μαύρα νερά ή θα καταλήγουν και αυτά στη Θάλασσα;
Απ' ότι φαίνεται στις φωτογραφίες της κατασκευής του σινικού τείχους που θα περιφράξει την κατασκευή, χρησιμοποιούνται πέτρες θαλάσσης. Αυτό είναι περιβαλλοντικό έγκλημα. Η Δημοτική αρχή το γνωρίζει αυτό;
Το τελεφερίκ πότε θα είναι έτοιμο;

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου