Στο Αργυρόκαστρο εχθές ο Κάρολος Παπούλιας


«Η Ελλάδα νοιάζεται για τα προβλήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας»


«Η μητέρα πατρίδα είναι πάντα στο πλευρό σας, νοιάζεται για τα προβλήματά σας και προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο, παρά τις ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες, να βελτιώσει και να επιλύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας που σας απασχολούν είτε στην Αλβανία είτε στην Ελλάδα» τόνισε απευθυνόμενος σε συγκέντρωση Ελλήνων μειονοτικών, σήμερα το βράδυ στη Δερβιτσάνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα.

«Γνωρίζω τα συνταξιοδοτικά προβλήματα που σας απασχολούν. Οι αρμόδιοι Έλληνες υπουργοί με έχουν διαβεβαιώσει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την μερική έστω επίλυσή τους, όπως και τη διατήρηση του δικαιώματος στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», τόνισε προς τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους, προσθέτοντας πως «με την μαζική σας παρουσία στο σημερινό αντάμωμα υποδηλώνετε ότι η ελληνική εθνική μειονότητα είναι εδώ, είναι παρούσα και παραμένει πάντα ζωντανή, πολυάριθμη και ακμαία».


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είπε ακόμα πως κατά τις συναντήσεις που είχε στα Τίρανα με την αλβανική πολιτική ηγεσία διαπίστωσε ότι «από την επανεκκίνηση των ελληνοαλβανικών σχέσεων, και την εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, οι μεγάλοι κερδισμένοι θα είστε εσείς οι Έλληνες της Αλβανίας, που σε περιόδους εντάσεων ήσασταν εκείνοι που πληρώσατε πρώτοι το τίμημα της διαφορετικής εθνικής καταγωγής σας».

Ο κ. Παπούλιας έγινε δεκτός με παραδοσιακές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από συγκροτήματα της μειονότητας ενώ ο έπαρχος Κάτω Δρόπολης Δημήτρης Μαλούκης του δώρισε μια παραδοσιακή δροπολίτικη ενδυμασία.

Απευθυνόμενος, τέλος στον παριστάμενο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο, είπε μεταξύ άλλων ότι «η παρουσία σας μας δίνει δύναμη».

Σταύρος Τζίμας - Παναγιώτης Μπάρκας
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου