Οι κάτοικοι της Νάρτας είναι έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους


Ανάστατη συνεχίζουν να είναι οι ελληνικής καταγωγής κάτοικοι της Νάρτας, στην πόλη της Αυλώνας, καθώς οι ηλικιωμένοι ζουν καθημερινά με τον φόβο μιας καινούργιας επίθεσης.

Οι κάτοικοι λένε ότι πλέον κοιμούνται στα σπίτια με μπάρες πίσω από τις πόρτες ενώ οι γέροντες λένε ότι αισθάνονται φοβισμένοι.

Ένα από τα θύματα η 75χρονη κ. Ευθαλία Ν. όπου αφηγείται τη φρίκη του βιασμού.

«Περασμένα μεσάνυχτα, όταν ξαφνικά είδα πάνω στο κρεβάτι όπου κοιμόμουν έναν άνθρωπο που φορούσε μαύρη κάλτσα στο κεφάλι του. Δεν είχα ακούσει πριν κανένα θόρυβο. Δεν μιλούσε καθόλου σαν να ήτανε φάντασμα. Άσκησε με δύναμη βια επάνω μου .. φώναξα όσο μπορούσα μήπως με ακούσει η κουνιάδα μου που μένει και αυτή μόνη της, λίγα μέτρα πιο πέρα από το σπίτι μου»


Το περιστατικό δυστυχώς δεν είναι πρωτοφανές για του κάτοικους του χωριού, υπάρχουν ανάλογες μαρτυρίες 13-14 θυμάτων, ωστόσο, προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι αν και η ηλικιωμένη προσέφερε χρήματα στο διαρρήκτη/βιαστή εκείνος δεν τα πήρε .

Ωστόσο, φόβο αισθάνονται και η ηλικιωμένοι άνδρες.

Ο κ. Δημήτρης Σέβας, πρόεδρος της Ομόνοιας της Νάρτας, σε δηλώσεις αναφέρει:

«Είμαστε ντροπιασμένοι με όλα όσα συμβαίνουν στο χωριό μας. Η έλλειψη αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή, μας αναγκάζει να σκεφτόμαστε σοβαρά πλέον την πιθανότητα να πάρουμε οι ίδιοι όπλα στα σπίτια μας. Νομίζω ότι θα πρέπει πλέον εμείς οι Ναρτιότες να αντιμετωπίσουμε αυτήν την αηδία μόνοι μας, με οποιοδήποτε τρόπο, χωρίς να περιμένουμε λύση από την αστυνομία η τα μέσα πληροφόρησης. Θα αναλάβουμε δράση μόνοι μας»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ποιες θα είναι οι πρωτοβουλίες που θα πάρετε μόνοι σας ως κάτοικοι, απαντάει:

«Αν ζητάτε τη γνώμη μου, μπορώ να πω ότι στις ηλικιωμένες γυναίκες που ζουν μόνες τους και που δεν είναι περισσότερες από 50, θα πρέπει να τους δοθεί άδεια οπλοφορίας από την αστυνομία», και συνεχίζει:

«Δεν θα ανεχθούμε άλλο να μείνουμε αδρανείς,..
Αισθανόμαστε ντροπιασμένοι και φοβισμένοι.

Οι περιπτώσεις βιασμών ηλικιωμένων γυναικών στο χωριό είναι πολλές και υπάρχουν περιπτώσεις που ηλικιωμένες υπέστησαν δυο φορές την ίδια φρίκη.

Φοβισμένοι είναι πλέον και οι ηλικιωμένοι άνδρες που ζουν μόνοι τους, καθώς έχουν αυξηθεί και οι διαρρήξεις και οι ληστείες στα σπίτια . Εγώ ζω μόνος και ο φόβος με αναγκάζει και σκέφτομαι να προσλάβω ιδιωτική ασφάλεια» καταλήγει ο κ.Σέβας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου