Ο φόβος και ο τρόμος βασιλεύει στο χωριό Νάρτα


Ανάστατη είναι η μικρή κοινωνία του φιλήσυχου χωρίου Νάρτα της Αυλώνας που καιρό τώρα έχει γίνει στόχος κλοπών και διαρρήξεων. Οι Δημότες είναι αγανακτισμένοι λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας που όπως λένε έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην περιοχή. Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νάσο Ζίότσα αφηγείται την τρομακτική εμπειρία που βίωσε ο ίδιος και οι συγγενείς του, κάνοντας λόγο για παντελή έλλειψη αστυνόμευσης και ζήτα άμεση παρέμβαση από τις αστυνομικές αρχές προτού η κατάσταση πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σε δηλώσεις τους οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι τα σπίτια τους λεηλατήθηκαν επανειλημμένος απο διαρρήξεις στις οποίες δεν λείπουν μάλιστα και περιπτώσεις βιασμού. Συγχρόνως απειλούν ότι εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα της ασφάλειας τους, θα διαμαρτυρηθούν μπλοκάροντας τους δρόμους της πόλης.

Αγανακτισμένη κάτοικος καταγγέλλει τον βιασμό της ηλικιωμένης μητέρας της, η οποία βιάστηκε στο διαμέρισμα της από διαρρήκτες και κάνει έκκληση στην αστυνομία να παρέμβει προκειμένου να βρεθούν οι δράστες.

Το χωριό στο οποίο διατηρείται έντονο το ελληνικό στοιχείο κατοικείται κυρίως από γυναίκες και παιδιά, καθώς οι περισσότεροι από τους άνδρες δουλεύουν και ζουν στο εξωτερικό για μεγάλα χρονικά διαστήματα, γεγονός που καθιστά το χωριό ευκολότερο στόχο για το έγκλημα.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Αυλώνας απέρριψε το αίτημα κατοίκων της Νάρτας για αστυνόμευση δηλώνοντας ότι δεν υπήρχαν μαζικές καταγγελίες που να δικαιολογούν την παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου