Η Ιταλία δώρισε ολόκληρη τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στην Αλβανία

Η Ιταλία δώρισε ολόκληρη τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στην Αλβανία

Ακριβώς 76 χρόνια μετά την ιταλο-αλβανική ήττα του 1940-'41 και την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου από τον Ελληνικό Στρατό, η Ιταλία έκρινε πώς είναι ώρα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Τουρκίας και να συμμετάσχει στον (υπέρ) εξοπλισμό των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων, δωρίζοντας στον αλβανικο Στρατό μια ολόκληρη τεθωρακισμένη Ταξιαρχία!

Και όχι με υλικό β΄επιχειρησιακής αξίας αλλά με την παράδοση 160 τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων Iveco, από τα οποία τα 120 είναι Iveco Lince με τηλεχειριζόμενο πυργίσκο βαρέων πολυβόλων των 12.7 mm και τα άλλα 40 ΤΟΜΑ με πυροβόλα των 30 χλστ.: Το Iveco Arrow 8 × 8 είναι ένα εξαιρετικό όχημα παντοδαπού εδάφους και ιδιαίτερα φονικό.

Δηλαδή η Αλβανία αποκτά μία πλήρη Ταξιαρχία με σύγχρονα ΤΟΜΑ από την Ιταλία, όταν ο Ελληνικός Στρατός δεν έχει ούτε για δείγμα σύγχρονο ΤΟΜΑ και καταφεύγει σε πατέντες τύπου Αφγανών Ταλιμπάν και ισλαμιστών, με την τοποθέτηση πυροβόλων των 23 χλστ. επί ΤΟΜΑ BMP-1, αμφότερα δεκαετίες του '60 και το προσωπικό εντελώς ακάλυπτο, επ'αυτών!

Εκτός από τα ΤΟΜΑ θα παραδοθούν στην Αλβανία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 περίπου και 5.000 αυτόματα τυφέκια εφόδου όπλα AR70/90 με όλα τα παρελκόμενά τους για τον σχηματισμό μιας τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας πλήρους σύνθεσης.

Το σχετικό σχέδιο νόμου της ιταλικής κυβέρνησης εγκρίθηκε από το ιταλικό Κοινοβούλιο με την αιτιολογία ότι "Η Αλβανία θεωρείται εταίρος που πρέπει να προστατεύσει το δίκτυο αγωγών TAP από το Αζερμπαϊτζάν"!

Αυτό το τελευταίο πρέπει να το διαβάσουν όλοι αυτοί της κυβέρνησης Σαμαρά και φυσικά της κυβέρνησης Τσίπρα που αγωνίστηκαν για να κάνουν πράξη της επένδυση του ΤΑΡ στην Ελλάδα (ούτε ένα ευρώ τέλη διέλευσης δεν θα πληρώνονται στην χώρα σε μια απίστευτη αποικιακής φύσεως συμφωνία υπέρ των Τουρκοαζέρων).

Το ερώτημα είναι αν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει αντιδράσει προς την πλευρά της Ρώμης. Το ότι η Αλβανία είναι στο ΝΑΤΟ δεν σημαίνει τίποτα. Η δημιουργία ισχυρών ενόπλων δυνάμεων ενός ενός δυνάμει εχθρικού κράτους σε απόσταση αναπνοής από τα ενεργειακά πεδία της βορειοδυτικήςν Ελλάδας, πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και σχέδιο.

Τα Τίρανα έχουν επιλέξει να είναι εχθροί της Ελλάδος και του Ελληνισμού και πρέπει να αντιμετωπιστούν κατάλληλα.

Πηγή:Pronews.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου