Νέα ειδοποιητήρια κατεδάφισης - «Αποδιοπομπαίος τράγος» η Χιμάρα για τον Ράμα

Νέα ειδοποιητήρια κατεδάφισης - «Αποδιοπομπαίος τράγος» η Χιμάρα για τον Ράμα

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση καθώς οι ιταλικές αρχές ξηλώνουν το βαθύ κύκλωμα των ναρκωτικών φτάνοντας στους πλέον στενούς του συνεργάτες όπως ο πρώην υπερυπουργός Σαιμίρ Ταχίρι, ο ίδιος και το επιτελείο του, επιστρατεύουν το ανθελληνικό μένος και ζητούν από κατοίκους της Χιμάρας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εντός πέντε ημερών.

Συγκεκριμένα η Κυβέρνηση του Έντι Ράμα έστειλε το έγγραφο αυτό σε 19 οικογένειες Βορειοηπειρωτών των οποίων τα σπίτια τους βρίσκονται στο κέντρο της Χιμάρας και θα κατεδαφιστούν στο βωμό του σχεδίου ανάπλασης της περιοχής.

«Αποδιοπομπαίος τράγος» η Χιμάρα για τον Ράμα

Πολλά αλβανικά μέσα ενημέρωσης ερμηνεύουν την κίνηση αυτή ώστε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και τους διεθνείς παράγοντες.

Η Χιμάρα θα μπορούσαμε πούμε ότι είναι ο «Αποδιοπομπαίος τράγος» για τον Αλβανό πρωθυπουργό ώστε να καλύψει την πολιτική βόμβα που έχει σκάσει από μετά τις αποκαλύψεις των ιταλικών Αρχών για το διεθνής κύκλωμα στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην υπουργός του και φίλος του.

Σίγουρα όπως και να έχει η κατάσταση η Ελληνική Κυβέρνηση δεν πρέπει να μείνει απαθής διπλωματικά και σε αυτή την αποστολή ειδοποιητηρίων στους Έλληνες Ομογενείς της Χιμάρας.

Αναμένουμε μετά το τελεσίγραφο αν θα προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις…

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου