Ο Ντούλες ξεμπροστιάζει Αλβανό βουλευτή του Ράμα που είχε καταπατήσει 11.000τμ στην Χιμάρα (βίντεο)

Ο Ντούλες ξεμπροστιάζει Αλβανό βουλευτή του Ράμα που είχε καταπατήσει 11.000τμ στην Χιμάρα (βίντεο)

Η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Χιμάρας αποτυπώνεται πιο χαρακτηριστικά από ποτέ σε αυτό το περιστατικό: Ένας καταπατητής βουλευτής υπερασπιζόταν τους άλλους καταπατητές σε αλβανική εκπομπή.

Ο Αλβανός βουλευτής Alket Hyseni που εξελέγη βουλευτής στην περιοχή της Αυλώνας με το κυβερνών κόμμα του Ράμα, ενώ συμμετείχε σε τηλεοπτικό πάνελ που είχε θέμα συζήτησης "Η μαφία των κτημάτων στην Χιμάρα", αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι υπήρξε ιδιοκτήτης σε τεράστιο παραθαλάσσιο κτήμα στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας. Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες που εκπροσωπεί την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανική βουλή και συμμετείχε στο ίδιο πάνελ.

Η υπόθεση είναι πολύ πιο σοβαρή καθώς την περίοδο που ο κ. Hyseni φέρετε να πήρε την κυριότητα του κτήματος ήταν επικεφαλής της ειδικής επιτροπής (task-force) "Ελέγχου τίτλων ιδιοκτησίας και πάταξης της διαφθοράς" που είχε δημιουργήσει ο ίδιος ο Ράμα. Ο Αλβανός βουλευτής προσπαθούσε να αντικρούσει τα περί μαφίας κάνοντας λόγο για σοβαρούς και έντιμους επιχειρηματίες που αγοράζουν νόμιμα κτήματα στην Χιμάρα την ώρα που ο κ. Ντούλες του παρουσίασε τίτλο ιδιοκτησίας για ένα παραθαλάσσιο κτήμα έκτασης 11.000 τμ, το οποίο έφερε το όνομα του, ενώ ο ίδιος απέφυγε να διευκρινίσει πως έφτασε στην κυριότητα του αυτό το κτήμα παρά μόνο είπε πως το έχει πλέον πουλήσει.

Δεν τελειώνει εδώ:
Ο κ. Hyseni όταν ήταν επικεφαλής της επιτροπής "Ελέγχου τίτλων ιδιοκτησίας και πάταξης της διαφθοράς" κίνησε την διαδικασία ακύρωσης των τίτλων ιδιοκτησιών για 123 ελληνικές οικογένειες από το χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας όπως αποκάλυψε τότε το Himara.gr. Η διαδικασία ακύρωσης τίτλων ιδιοκτησιών σταμάτησε (προσωρινά) κατόπιν δυναμικών παρεμβάσεων Ελλήνων ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Και το καλύτερο:
Με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Πολεοδομίας με αριθμό 11, ημερομηνίας 7 Ιουνίου του 2016 και με την υπογραφή του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, εγκρίθηκε η ανέγερση τουριστικού οικισμού πάνω στο κτήμα του οποίου ιδιοκτήτης ήταν ο κ. Alket Hyseni.

Αυτά είναι τα στοιχεία, τα συμπεράσματα δικά σας.

Δείτε το απόσπασμα από την τηλεοπτική εκπομπή:

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου