Μετά από πρωτοβουλία του πρώην Προέδρου της Βουλής κου Γεώργιου Σούρλα και του Επίτιμου Προέδρου του Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας και Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου Καψάλη, συγκεντρώθηκε μέσω χορηγιών και παραδόθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός για τα Ελληνόπουλα των σχολείων της Βορείου Ηπείρου για το Ενιαίο Σχολείο Βουλιαρατίου.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης ευαίσθητος στα θέματα της πατρίδας και των προβλημάτων που οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου αντιμετωπίζουν, ευχαρίστησε τους χορηγούς και δήλωσε πως θέματα εθνικής προσφοράς στηρίζουν την εθνική μας ταυτότητα και τον Ελληνισμό, κρατούν ζωντανές τις ρίζες μας και είναι για μας πάντοτε σε πρώτη προτεραιότητα.

Η παράδοση έγινε σήμερα στον Δήμαρχο Πωγωνίου κο Κώστα Καψάλη, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για τη μεταφορά των ειδών και την παράδοσή τους στον τελικό προορισμό.

Ευχαριστήρια επιστολή του Προέδρου του Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής» Γ. Σούρλα του προς τον Δήμαρχο Πεντέλης

Για την αποστολή ηλεκτρονικού εξοπλισμού των ομογενειακών σχολείων της Β. Ηπείρου, από τον Δήμαρχο Πεντέλης κ. Δημήτριο Καψάλη – Στεργίου, ο Γ. Σούρλας με την ιδιότητα του Προέδρου του Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής» τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση ικανοποίησης των αιτημάτων τους.

Ο εξοπλισμός των σχολείων της Β. Ηπείρου επεσήμανε ότι δεν συμβάλλει μόνο στον εκσυγχρονισμό για την παροχή των απαραίτητων υπηρεσιών εκπαίδευσης, αλλά και στην ενίσχυση του εθνικού φρονήματος μαθητών και γενικότερα των Ελλήνων της ομογένειας.

Το Ινστιτούτο θα συνεχίσει την προσπάθεια προς πάσα κατεύθυνση, με την ανάπτυξη του Δικτύου Εθνικής Αλληλεγγύης για τα σχολεία της Βορείου Ηπείρου και προσδοκά στην ανταπόκριση πολιτών και κοινωνικών φορέων.