Μαφιόζικες ενέργειες στην αλβανική πολιτική σκηνή με παραίνεση Ευρωπαίου διπλωμάτη

Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει στην Αλβανία η αποκάλυψη ότι σε πρόσφατη συνάντηση Ευρωπαίου διπλωμάτη με 4-5 αρχηγούς μικρών κομμάτων που ανήκουν στην συμμαχία του Δημοκρατικού Κόμματος φέρεται να τους έγινε μια μαφιόζικου τύπου πρόταση -όπως την χαρακτηρίζουν αλβανικά μέσα ενημέρωσης-, να εισέλθουν στην εκλογική διαδικασία, εγκαταλείποντας το Δημοκρατικό Κόμμα (το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης)… Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να αυξήσουν την απήχησή τους λεηλατώντας ταυτόχρονα τις ψήφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ξεπερνούν τις 600.000.

Η αποκάλυψη αυτή ήδη μονοπωλεί το ενδιαφέρον των περισσότερων Αλβανικών μέσων ενημέρωσης. Μάλιστα αρκετά είναι αυτά που αναφέρουν ότι ο διπλωμάτης, για τον οποίον γίνεται λόγος, είναι ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βαλκανικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Eduard Auer και πίσω από αυτόν όλοι βλέπουν την Πρέσβυ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα Romana Vlahutin, η οποία έχει μετατραπεί σε δεκανίκι του Ράμα, ενώ ήδη το όνομά της εμπλέκεται σε διάφορα οικονομικά σκάνδαλα της χώρας.

Η Αλβανία τον Ιούνιο οδηγείται σε εκλογές, με την διαφορά ότι το σύνολο των κομμάτων της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, έχουν κάνει γνωστό ότι θα απέχουν από την διαδικασία, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πολιτική ομαλότητα της χώρας.

Η αντιπολίτευση ζητά την συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και την αποφυγή φαινομένων βίας και νοθείας, χωρίς την παρεμβολή του οργανωμένου εγκλήματος και του μαύρου χρήματος.

chaonia.com

Το Πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου
Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα προειδοποιεί για τρομο...
 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επίσης μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας για συσκευές android και iOS


Ακολουθήστε μας

Android APPiOS APP


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

Λίστα ενημερώσεων