Εκπαιδευτική Ημερίδα υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Αργυροκάστρου

Στα πλαίσια γενικότερης φροντίδας σε θέματα παιδείας και ειδικά της μετεκπαίδευσης των εκπαιδευτικών της περιοχής, που επιδεικνύει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, σήμερα Σάββατο, 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτική Ημερίδα. Θέμα της Ημερίδας: "Θεμελιακές αξίες και προβλήματα στην εκπαίδευση". Η δραστηριότητα έγινε απ το Ίδρυμα Παιδείας "Πνοή Αγάπης" υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εννιάχρονου Έλληνο-Αλβανικού Σχολείου Πνοή Αγάπης.

Δεκάδες εκπαιδευτικοί απ το Αργυρόκαστρο και τους Αγίους Σαράντα παρακολούθησαν τις εργασίες στη διάρκεια των οποίων από κορυφαίους επιστήμονες του τομέα της Παιδαγωγικής και της Αγωγής των νέων ανέπτυξαν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου.

Προηγήθηκε το πρωί Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού. Μετείχαν και χαιρέτησαν εγκάρδια την Ημερίδα και ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής κ. Βαγγέλης Ντούλες, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Βασίλης Τόλιος, ο Συντονιστής Παιδείας στην Αλβανία κ. Σωτηρούδας καθώς και ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων και φιλόλογος-ερευνητής κ. Μ. Παντούλας. Ιδιαίτερα θερμός και συγκηνητικός ήταν ο λόγος του Β. Ντούλε που στο παρελθόν συνέδραμε ως εκπαιδευτικός στο έργο των εκπαιδευτηρίων του Αρχιεπισκόπου ο οποίος επεσήμανε για το θαύμα που συντελείται απ τον Μακαριώτατο που όταν παραθέτει τις ιδέες του μοιάζουν με όνειρο ενώ πολλά απ αυτά τα βιώνουμε σαν μια θαυμαστή πραγματικότητα.

Κυρίσσοντας τις εργασίες της Ημερίδας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος εξέφρασε τη συγκύνηση του για την ανταπόκριση του εκπαιδευτικού κόσμου που κατέκλεισε την αίθουσα και που αποτελεί ενθάρρυνση για τη συνέχεια και με άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες. Μετέφερε στους συμμετέχοντες το χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και την παρότρυνση του για το έργο που επιτελούν. Ανέφερε δε ότι η εργασία και το λειτούργημα του εκπαιδευτικού από μια προσέγγιση αποτελεί και ιεραποστολή ειδικά στα σχολεία και τις κοινότητες που έχουν αμοιγή χριστιανικούς πλυθησμούς και όχι μόνο. Διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει να βοηθά ποικιλουρόπως και με όλες τις δυνατότητες την προώθηση πρωτοβουλιών για την προαγωγή της παιδείας. Οι ομιλιτές ακολούθησαν σε δύο συνεδριάσεις την ανάπτυξη των θεμάτων. Ο Επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Παιδαγωγικών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Φύκαρης ανέπτυξε το θέμα: "Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη διαμόρφωση αξιακού συστήματος στους μαθητές", η Επίκουρος καθηγήτρια κ. Μαρία Ράπτη απ την Ανώτερη Εκκλησιαστική Ακαδημία το θέμα: "Βιωματική διδακτική προσέγγιση της Χριστιανικής Αγωγής", ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Τριαντάφυλλος Σιούλης το θέμα "Ο δάσκαλος ως πρώτυπο". Ειδικού ενδιαφέροντος ήταν το θέμα του Διδάκτωρος Επιστημών Αγωγής κ. Χαράλαμπου Φούκη "Η προσφορά του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου στην Εκπαίδευση". Διαβάστηκε λόγω αδυναμίας παρουσίας και η εισήγηση της Διδακτορος Θεολογίας κ. Ευαγγελία Διαμάντη - Τσαγκαρλή "Η αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών ως μέσο βελτίωσης και ανάπτυξης τους".

Το συντονισμό της Ημερίδας είχε ο πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Παιδείας κ. Ιωάννης Καραμήτρος, θεολόγος, που τα τελευταία χρόνια προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του ως σύμβουλος για εκπαιδευτικά θέματα στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου. Για τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν δόθηκε Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας. Γενική ομολογία ήταν ότι τόσο το γεγονός της δραστηριότητας αυτό καθεαυτώ όσο και η θεματολογία και ο τρόπος ανάπτυξης ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμα και θα πρέπει να υπάρξουν και άλλα ανάλογα στο μέλλον.

Πηγή: tachydromos.org

Αμερικανική βοήθεια – Εξοπλισμός για τον έλεγχο τω...
Αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια – Διαμελισμός Σκοπίων...
 

Σχόλια (1)

  1. ANAGNOSTIS

Nuk ishte I ftuar pseudopatrioti Panajot Barka qe na ka bere rezil neper emisionet televizive ??? Apo merret me shkrime qesharake dhe te pakuptueshme per udheheqesit e minoritetit ???
Urgjent te kerkohet largimi nga pozita qe ka ne Univeristetin e Gjirokastres qysh ne kohen e komunizmit ???

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επίσης μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας για συσκευές android και iOS


Ακολουθήστε μας

Android APPiOS APP


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

Λίστα ενημερώσεων

Γραφτείτε στην λίστα ενημερώσεων του himara.gr για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα όσα συμβαίνουν στην Βόρειο Ήπειρο.