Σχολιασμός της επίσκεψης της Πρέσβειρας της Ελλάδας στη Χιμάρα

Με τα γνωστά απ’ την κομουνιστική εποχή «Φύλλα Αστραπή» φιλοκυβερνητικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ αλλά και έντυπα προσπάθησαν να προσεγγίσουν την επίσκεψη και τη συμμετοχή της σε ορισμένες εκδηλώσεις της Ομογένειας στη Χιμάρα, της Πρέσβεως της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Τίρανα κας. Ελένης Σουρανής. Το πορτάλ “www.pamfleti.com” που έγκειται στον υπουργό εσωτερικών Σ. Ταχίρι και η “Tema” που αντανακλά άμεσα θέσεις του Πρωθυπουργού Ράμα, έδειξαν αν μη τι άλλο τόσο ότι παρακολουθούν έντονα τα τεκταινόμενα στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας αλλά εκδηλώνοντας και καθεστωτική νοοτροπία δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τη συμπαράσταση της Ελλάδας σε δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομογένεια.

Ως να ανακάλυπταν την Αμερική, αναμασώντας χιλιοειπωμένες φαντασιώσεις περί κινδύνου εξελληνισμού του νότου και πάλι έγραψαν ότι η Πρέσβειρα μετείχε της Θείας Λειτουργίας στους Δρυμάδες που έγινε στην Ελληνική γλώσσα!!! Και αυτό το πλέον κατοχυρωμένο δικαίωμα για τη γλώσσα της λατρείας θα ελέγξουν οι κυβερνητικοί μηχανισμοί αντί να απολογηθούν για την προβοκάτσια με τον Άγιο Αθανάσιο και τόσες περιπτώσεις εν εξελίξει παραβιάσεων της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Και ακόμη πιο κάτω πάλι ξαφνιασμένοι φέρονται που στη Χιμάρα έψαλαν τον Ελληνικό Ύμνο έστω και για να τιμήσουν την παρουσία της εκπροσώπου του Έθνους.

Αλλά εκεί που κυρίως δείχνουν να πονούν είναι ότι αντιλαμβανόμενη την πίεση που δέχονται οι ελληνική πληθυσμοί η ελληνική Κυβέρνηση αρχίζει να στέλνει πλέον πιο ξεκάθαρα μηνύματα στήριξης για την αποτροπή καταπιεστικών συμπεριφορών. Το Σαββατοκύριακο προφανώς ήταν μια ανάσα για τους ελληνικούς πληθυσμούς της παράκτιας περιοχής που βρίσκονται εδώ και καιρό κάτω από εθνικιστικής έμπνευσης αρνητικής αντιμετώπισης απ’ την πολιτεία. Η παρουσία της Πρέσβειρας όχι απλώς τους δίνει τη δυνατότητα της δημόσιας καταγγελίας των διακρίσεων στη μεταχείριση αλλά και μεταφέρει το αίσθημα της συμπαράστασης για την εξεύρεση λύσεων. Αυτό είναι που ενοχλεί τους ενορχηστρωτές της καταπιεστικής πολιτικής και αντιδρούν σχεδόν με μεθόδους του Ενβέρ Χότζα ή των Τούρκων έναντι της εκεί ελληνικής ομογένειας. Τέτοιο ήταν το κλίμα των σχολείων… Λίγο – πολύ όπως οι θερινές ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ περί παρέμβασης στα εσωτερικά της Αλβανίας για τις αναφορές του ελληνικού Υπουργείο των Εξωτερικών για θέματα της μειονότητας και της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Βέβαια δείχνουν ενημερωμένοι οι κύκλοι και επιχειρούν σύγκριση της συμπεριφοράς που υιοθετεί η κα. Σουρανή με αυτές του προκατόχου της κ. Ροκανά. Ενέχουν μάλιστα και προειδοποιήσεις σχετικά με την εξέλιξη της σταδιοδρομίας της. Εδώ όντως δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά άξια για ένα ξεχωριστό σημείωμα και προσέγγιση.

Ξεκάθαρα πάντως οι κυβερνητικοί κύκλου είναι ενοχλημένοι απ’ το γεγονός ότι το ΚΕΑΦ επανακάμπτει πολιτικά στους πληθυσμούς της ευρύτερης περιοχής πράγμα το οποίο τους ακυρώνει σχέδια στα οποία είχαν επενδύσεις ώστε μέσω της πολιτικο-κομματικής χειραγώγησης της κοινωνίας εκεί να έλεγχαν και την εθνική διάσταση της συμπεριφοράς της κοινωνίας. Το γεγονός μάλιστα ότι το ΚΕΑΔ και η ΟΜΟΝΟΙΑ έχουν τη στήριξη της Ελληνικής διπλωματίας, με αποκλειστικό στόχο την διατήρηση της εσωτερικής συνοχής της ελληνικής κοινότητας, την ήρεμη εξέλιξη του δημόσιου βίους της και τη βελτίωση των πρακτικών δικαιωμάτων που της ανήκουν ενοχλεί ακόμη περισσότερο.

Οι εκλογές πλησιάζουν και οπωσδήποτε τα Τίρανα υπολογίζουν την απήχηση των προβληματισμών της Αθήνας για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις στους πληθυσμούς του Νότου. Αυτό ανατρέπει τους υπολογισμούς του ΣΚ και των μηχανισμών τους οδηγώντας τους και πάλι στα μονοπάτια του εθνικισμού, της καλλιέργειας καχυποψίας έναντι της Ελλάδας και των διπλωματικών της υπηρεσιών και εν γένει του ανθελληνισμού.

Πηγή : tachydromos.org

Διήμερη επίσκεψη της Πρέσβεως της Ελλάδας στα Τίρα...
ΗΠΑ: Ο Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος σηκώνει την Ελληνι...
 

Σχόλια (5)

  1. Ali Suljoti

Από υπολογισμούς που έκανα προκύπτει ότι είμαι κατά 45% ανθέλληνας και 48% gay.
Το υπόλοιπο ποσοστό που απομένει το αφήνω στην κρίση σας.

  1. Ali Suljoti

Ο μόνος που λέει εξυπνάδες εδώ είμαι εγώ.

  1. Ali Suljoti

@ΔΕΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

"ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ"

Στην Αλβανία δηλαδή. Τί "όχι στην Αλβανία"; Η "Βόρεια Ήπειρος" στην Αλβανία βρίσκεται. Άσε τις εξυπνάδες.

  1. ΔΕΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

1) για ποιό λόγο να σηκώσεις αλβανική σημαία στην Ελλάδα;
2) πόσες φορές σηκώσαν οι αλβανοί αλβανικές σημαίες και πόσοι από αυτους πήγαν φυλακη;
3) ναι, εδώ και 103 χρόνια εσείς οι αλβανοί καταπατείτε διαρκώς τα δικαιώματα των βορειοηπειρωτών τα οποία ΕΣΕΙΣ υπογάψατε το 1914... ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ. για αυτό τι έχεις να πεις;
4) ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ 1914 ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΛΗΡΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ (ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ).... ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;; ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΝΟΜΙΜΟΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ
5)ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;;;

Υ.Γ.: Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ. ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ.

  1. Ageorge89

Κατηγορείτε την Αλβανία για Ανθελληνισμο. Θαθελα ναξερα η Ελλάδα τι αντιμετώπιση έχει έναντι των Αλβανών? Μάλλον Αντιαλβανικη και άκρως ρατσιστική που αν τολμήσεις και σηκώσεις την Αλβανική σημαία στην Ελλάδα κινδυνεύεις να πας φυλακή!

Ζητάτε τα χίλια μύρια περί δικαιωμάτων στην Αλβανία αλλά εσείς οι ίδιοι είστε που καταπατατε τα στοιχειώδη δικαιώματα όπως η έκφραση εθνικών συμβόλων και μάλιστα της Αλβανικής σημαίας! Κάνετε εκδηλώσεις περί αυτονομίας της δήθεν Βορείου Ηπείρου μέσα στην Αλβανία και δεν κουνιετε φύλο! Και μετά μιλάτε για καταπάτηση δικαιωμάτων! Που αν τολμήσουν να κάνουν κάποια συγκέντρωση στην Ελλάδα οι Αλβανοί θα κατηγορηθουν ως πράκτορες και ως κίνδυνος για την Ελλάδα!

Διπρόσωποι!

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επίσης μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας για συσκευές android και iOS


Ακολουθήστε μας

Android APPiOS APP


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

Λίστα ενημερώσεων