Δυσκολεύει η υλοποίηση του τμήματος Ιωάννινα – Κακαβιά της Ιόνιας Οδού

Όλο και απομακρύνεται το ενδεχόμενο κατασκευής της επέκτασης της Ιόνιας Οδού από τα Ιωάννινα μέχρι την Κακαβιά. Όπως όλα δείχνουν το συγκεκριμένο τμήμα δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα για υλοποίηση καθώς αυτή δίδεται για την κάθετη σύνδεση αστικών περιοχών με τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού.

Με δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στο περιθώριο επίσκεψης του στην Πρέβεζα, για το συγκεκριμένο ζήτημα είπε: «Η ολοκλήρωση των οδικών υποδομών της Ηπείρου κατά τη γνώμη μου είναι η παραιόνια, είναι οι συνδέσεις των μεγάλων αστικών κέντρων που συζητήσαμε πριν και στη συνέχεια είναι η σύνδεση της Ιόνιας με την Αλβανία».

Αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι το τμήμα που θα φτάσει την Ιόνια Οδό στα σύνορα με την Αλβανία δεν θα το δούμε να υλοποιείται σύντομα. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τμήμα 60χλμ με κόστος που εκτιμάται σε 300εκ.ευρώ.

Οι μελέτες είναι σχεδόν ολοκληρωμένες ενώ είναι από τα σημαντικότερα αιτήματα της Περιφέρειας Ηπείρου που θεωρεί ότι η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού θα γίνει με την επέκτασης της μέχρι τα Ελληνο-Αλαβανικά σύνορα στην Κακαβιά.

Εφόσον υλοποιηθεί αυτό το έργο η απόσταση Αθήνα-Κακαβιά θα είναι μόλις 4 ώρες από περίπου 6 ώρες και 30 λεπτά που είναι σήμερα.

ΗΠΑ: Ο Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος σηκώνει την Ελληνι...
Ο πρόεδρος του κόμματος MEGA-EEMM «καλεί» το ΚΕΑΔ ...
 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επίσης μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας για συσκευές android και iOS


Ακολουθήστε μας

Android APPiOS APP


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

Λίστα ενημερώσεων