Οι προοδευτικές οργανώσεις της Χιμάρας δημιουργούν νέα συμμαχία

Οι προοδευτικές οργανώσεις της Χιμάρας δημιουργούν νέα συμμαχία

Στην συνέχεια της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χιμάρας στις 14 Αυγούστου, οι προοδευτικές οργανώσεις της Χιμάρας αποφάσισαν την δημιουργία της Συμμαχίας για την Προστασία της Ιδιοκτησίας των Παράκτιων ζωνών με σκοπό την από κοινού συνέχιση της προσπάθειας προστασίας και τεκμηρίωσης της ιδιοκτησίας στην περιοχή της Χιμάρας.

Στην ιδρυτική συνάντηση της συμμαχίας που πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας, έλαβαν μέρος ως ιδρυτικά μέλη οι εκπρόσωποι από πολιτικές οργανώσεις της Χιμάρας, μέλη της κοινωνίας των πολιτών και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες της περιοχής.

Ως ιδρυτικά μέλη της συμμαχίας συμμετείχαν:
- Φρέντης Μπελέρης, από το παράρτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας

- Νικολάκης Νεράντζης, πρώην βουλευτής της Χιμάρας

- Βλαντιμίρ Κουμή, πρώην δήμαρχος της κοινότητας Λουκόβου

- Χριστάκης Γιώργης, από την οργάνωση Παράκτιας Ζώνης (Bregdeti)

- Πρίαμος Μπολάνος, καθηγητής, και άλλοι.

Στην επίσημη ιδρυτική δήλωση της συμμαχίας καθορίζονται ως κύριοι στόχοι της η προστασία του συνταγματικού δικαιώματος στην ιδιοκτησία, η προστασία της κοινωνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του λαού της Χιμάρας, η αποκατάσταση των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στην Χιμάρα όπως αυτή καθορίζεται από το διεθνές δίκαιο. Η συμμαχία αναγνωρίζει μόνο τα φυσικά σύνορα της Χιμάρας και αποκυρήσσει την νέα διοικητική μεταρρύθμιση και την ένωση με το Βρανίστι.

Σε μια συμβολική κίνηση, στις 16 Σεπτεμβρίου τα ιδρυτικά μέλη της συμμαχίας οργάνωσαν μια συνάντηση με τους κατοίκους του χωριού Δρυμάδες στα συντρίμμια της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες όπου παρουσιάστηκε η ιδρυτική δήλωση και διαβάστηκε μήνυμα συμπαράστασης από την οργάνωση "Κοινότητα των Χιμαριωτών στις ΗΠΑ.

Ο Εκσκαφέας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου