Menu
 • Αρχική
  Αρχική Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις καταχωρήσεις blog που περιέχει η ιστοσελίδα.
 • Κατηγορίες
  Κατηγορίες Εμφανίζει μια λίστα κατηγοριών από αυτό το blog.
 • Ετικέτες
  Ετικέτες Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Συντάκτες
  Συντάκτες Αναζήτηση για το αγαπημένο σας blogger από αυτό το site.
 • Αρχείο
  Αρχείο Περιέχει μια λίστα των καταχωρήσεων blog που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν.

Μετά από καθυστερήσεις πραγματοποιήθηκε το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και έλαβε αποφάσεις για μετακινήσεις μεγάλου αριθμού πρέσβεων. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, το οποίο συνεκλήθη χτες 31 Ιουλίου ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου κ. Νικόλαος Κοτροκόης μετακινείται στην Βενεζουέλα στην πρεσβεία του Καράκας.

Μεγάλη ποσότητα αρωματικών φυτών, βάρους 4,5 τόνων, που είχαν συλλέξει 15 Αλβανοί παρανόμως από τα βουνά του Τσαμαντά, στα σύνορα της Θεσπρωτίας με την Αλβανία, κατέσχεσαν οι αστυνομικοί ύστερα από επιχείρηση στην περιοχή.

Η Αθηνά Κρεμμύδα καταγράφει το χρονικό της χθεσινής συνεδρίασης στο αλβανικό κοινοβούλιο, με θέμα τον νέο διοικητικό χάρτη της Αλβανίας και την συνένωση ελληνικών περιοχών με αλβανικές.

Πέρασε ο νέος χάρτης εις βάρος της Χιμάρας

Ο Πρωθυπουργός Εντι Ραμα γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός στην ιστορία της Αλβανίας που αναγνωρίζει και παραδέχεται ότι στην Χιμαρα ζει ενα μέρος της ελληνικής μειονότητας.

Παρακολουθήστε την συζήτηση και την τελική ψηφοφορία για την διοικητική διαίρεση στην Αλβανική Βουλή

Στο μαντρί από το Σεπτέμβριο βάζει ο Ράμα τους βουλευτές του ώστε να μην μπορούν να διαφωνούν με τη γραμμή του κόμματος. Οι βουλευτές του σοσιαλιστικού κόμματος θα υπογράψουν προσύμφωνο και ρήτρες για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα.

Αλβανικά μέσα αναφέρουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ζήτησαν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα, Αλεξάντερ Αρβιζού, να ζητήσει τη συνοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την υλοποίηση της διοικητικής-εδαφικής μεταρρύθμισης, περιλαμβανομένου τις αξιώσεις που θέλει το ΚΑΕΔ και ο Βαγγέλης Ντούλες.

Σφοδρές είναι οι ενέργειες, μα και οι πιέσεις της αλβανικής κυβέρνησης, για να εγκριθεί από τη Βουλή το υπ. αρ. 6 σχέδιο (εγκεκριμένο απ’ αυτήν) της Διοικητικής Διαίρεσης της χώρας.

Το μελάνι του μεταρρυθμιστικού σχεδίου εξόντωσης που ετοίμαζε η αλβανική κυβέρνηση και διάφοροι παράγοντες της Αλβανίας στην ελληνική εθνική μειονότητα της Χιμάρας δεν στέγνωσε ακόμη και η επέλαση των βαρβάρων, άρχισε.

Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας προς το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού. Κανένα θέμα για τους Ηπειρώτες του Εξωτερικού και ελάχιστη αναφορά στα Βορειοηπειρωτικά ζητήματα αναφέρει ο γραμματέας της.

Ανακοίνωση Τύπου

Στις 28.07.2014 διοργανώθηκε στην Χειμάρρα συνάντηση βουλευτών του L.S.I. για την εξέταση της νέας διοικητικής διαίρεσης της Αλβανίας. Το κόμμα L.S.I. είναι ενταγμένο στον κυβερνητικό συνασπισμό του Σοσιαλιστικού κόμματος μαζί με το Κ.Ε.Α.Δ. Στην συνάντηση μετείχαν οι βουλευτές Σελάμι, Βασίλη και Μπράχο. Ακόμα στην συνάντηση έλαβαν μέρος, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι οργανώσεων, εκπρόσωποι κομμάτων και απλοί πολίτες.

Πέντε δήμοι όπου ζει η ελληνική μειονότητα στους Αγίους Σαράντα συνεχίζουν να επιμένουν για τη δημιουργία ενός ενιαίου δήμου για την μειονότητα, ενώ η τρέχουσα επιλογή διοικητικής μεταρρύθμισης προβλέπει δύο δήμους.

Εντείνονται οι αντιδράσεις στον Ελλαδικό χώρο, σύμφωνα με τον Πρωινό Λόγο, για τις μεθοδεύσεις της Αλβανικής Κυβέρνησης σε βάρος της Ελληνικής Μειονότητας, με το πρόσχημα της νέας Διοικητικής Διαίρεσης.

Η αλβανική Βουλή στα Τίρανα θα συνεδριάσει για την σχεδιαζόμενη διοικητική διαίρεση και θα ανακοινώσει την απόφαση εάν θα ενωθεί η Χιμάρα με το Βρανίστι η θα ακουστεί η βούληση των Χιμαραίων που είναι αντίθετη στο σχέδιο καταστροφής που επιχειρείται για το μέλλον τους.

Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 καλεί την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014, ώρα 6:30 μ.μ., όλους τους Έλληνες, στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει έξω από τα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Βασιλίσσης Σοφίας 2, για την σχεδιαζόμενη διοικητική διαίρεση στη Βόρειο Ήπειρο από την αλβανική κυβέρνηση, που έχει σκοπό την πλήρη εθνολογική και ιδιοκτησιακή αλλοίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Επικοινωνια

Σχετικα με εμας

Το himara.gr, είναι ένα ενημερωτικό portal με κυρίαρχη θεματολογία τα τεκταινόμενα στα χωριά Βορείου Ηπείρου.

Σκοπός μας, είναι η ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας καθώς και η παρέμβαση μέσω άρθρων ή ρεπορτάζ.

Κινητήριος δύναμη στην προσπάθειάς μας όλα αυτά τα χρόνια, είναι η αγάπη μας για τον τόπο μας.

Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

Εχεις θεμα;

Έχεις κάποιο θέμα ή είδηση που θέλεις να δημοσιεύσουμε;

Θέλεις να ενταχθείς στην συντακτική ομάδα του himara.gr και να γράψεις την άποψή για το όσα συμβαίνουν στον τόπο μας;

Μπορείτε να επικοινώνησε μαζί μας μέσω email στο info@himara.gr, ή χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας στην αριστερή στήλη.

Λιστα ενημερωσεων

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και γραφτείτε στην λίστα ενημερώσεων της ιστοσελίδας μας.

Όνομα:
Email: