Menu
 • Αρχική
  Αρχική Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις καταχωρήσεις blog που περιέχει η ιστοσελίδα.
 • Κατηγορίες
  Κατηγορίες Εμφανίζει μια λίστα κατηγοριών από αυτό το blog.
 • Ετικέτες
  Ετικέτες Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Συντάκτες
  Συντάκτες Αναζήτηση για το αγαπημένο σας blogger από αυτό το site.
 • Αρχείο
  Αρχείο Περιέχει μια λίστα των καταχωρήσεων blog που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν.

Η μοναδικότητα του μνημείου – Τάφος ενός ατόμου, οικογενειακός ή πολυάνδριο; – Το μυστήριο της χρονολόγησης – Τι συμβολίζουν οι Σφίγγες – Τεχνητός ή φυσικός ο λόφος; – Η ναυτική βάση του Αλέξανδρου – Τι σημαίνει μακεδονικός τάφος – Η παράδοση του Μανόλη Ανδρόνικου και του Δημήτρη Λαζαρίδη – Η τελευταία εξέλιξη στην ανασκαφή

Η Ιταλία και η Ελλάδα είναι οι κυριότεροι εμπορικοί εταίροι της Αλβανίας, ενώ την τρίτη θέση στη σχετική κατάταξη καταλαμβάνει η Κίνα και την τέταρτη η Τουρκία.

Οι διαθέσεις της Ουάσιγκτον είναι πλέον σαφείς. Οι Αμερικανοί αναζητούν συμμάχους και προετοιμάζουν το έδαφος για την έναρξη αεροπορικών επιδρομών εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία.

Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε μάλιστα αργά χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδος) συνάντηση με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση σε Ιράκ και Συρία. Τα θέματα στην ατζέντα είναι κατά βάση δύο: οι τρόποι στήριξης της ιρακινής κυβέρνησης και οι κινήσεις για την καταπολέμηση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS).

Μετά από μια σειρά βιβλίων όπως: Ο Θεολόγος Βορείου Ηπείρου και τα γύρω χωριά, Η Δίβρη Βορείου Ηπείρου στο διάβα των αιώνων, Λαογραφικά θησαυρίσματα Δίβρης Βορείου Ηπείρου, Η Δίβρη των Αγίων Σαράντα, Τα Ριζά Αγίων Σαράντα-ιστορική αναδρομή, ο συνταξιούχος ελληνοδιδάσκαλος Χαράλαμπος Κίτσιος από τη Δίβρη Βορείου Ηπείρου, δώρισε στο αναγνωστικό κοινό και ιδίως στους εκπαιδευτικούς το έκτο του βιβλίο: Το χρονικό της Ελληνικής Δημόσιας και Ιδιωτικής Παιδείας στην Αλβανική Επικράτεια, ένα ιστορικό μαργαριτάρι, πλούσιο σε γεγονότα, δεδομένα, ονόματα και ιδίως συγκριτικούς πίνακες σε τέσσερα κυριότερα στάδια της ελληνικής παιδείας στην αλβανική επικράτεια. Για περισσότερες λεπτομέρειες παραθέτουμε τον πρόλογο του βιβλίου από τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Βαγγέλη Παπαχρήστο:

Οι εύθραυστες και ευαίσθητες εξωτερικές σχέσεις Ελλάδος-Αλβανίας, που πολλές φορές έχουν περιέλθει σε διπλωματικό αδιέξοδο, πρόσφατα μετεφέρθησαν στο ευρωπαϊκό πεδίο. Η Ελλάδα ήλθε επίκουρος - στο τελευταίο επι της προεδρίας της συμβούλιο των Γενικών Υποθέσεων, υπο την προεδρία του Ευαγ. Βενιζέλου – στην χορήγηση καθεστώτος υποψηφιότητας πρός ένταξη χώρας για την Αλβανία. Η κίνηση αυτή που μπορεί να έχει πολλές αναγνώσεις, αλλά και πολλές συνάμα ενστάσεις για το πόσο αρμόζουν αβρότητες πρός την Αλβανία - μετά την παθογενή συμπεριφορά που έχει επιδείξει πρός την Ελλάδα - απο τον ίδιο τον κ-ο Βενιζέλο, ερμηνεύτηκε ως μια προσπάθεια σταθεροποίησης των δυτικών βαλκανίων, αλλά και έκφραση έμπρακτης στήριξης της Ελλάδας πρός την Αλβανία, στις μεγάλες της διεθνοπολιτικές επιλογές. Σημειώνοντας ακόμα ο κ-ος Βενιζέλος, πως εαν η Αλβανία δεν αντιληφθεί την φίλια συμπεριφορά της Αθήνας, εκδηλώνοντας αντίστοιχα φιλικά αισθήματα στις διμερείς μας σχέσεις, δεν πρέπει να έχει δεδομένη την περαιτέρω στήριξη της Αθήνας, στο γίγνεσθαι της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Συνελήφθη στην Χιμάρα με 500 γραμμάρια εκρηκτικά ΤΝΤ ο 40χρονος Δ. Ν. με καταγωγή απ' το χωριό Πήλιουρι

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, την ώρα της σύλληψης τα εκρηκτικά ήταν με τα φιτίλια έτοιμα να χρησιμοποιηθούν. Οι Αλβανικές αρχές διενεργούν έρευνες εάν ο 40χρονος εμπλέκεται σε προηγούμενα γεγονότα που έχουν σημειωθεί στην Αλβανία και συγκεκριμένα περιπτώσεις παγιδευμένων αυτοκινήτων με εκρηκτικά.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ιταλικές αρχές καθώς δυο Αλβανοί τζιχαντιστές από το Κόσοβο φέρεται να έχουν εισέλθει σε ιταλικό έδαφος.

Αναρτήθηκε από , , Απόψεις

Στο επίκεντρο «βρώμικου πολέμου», υποκινούμενου από ακραίους εθνικιστικούς και ισλαμιστικούς κύκλους με τη βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών, βρίσκεται στην Αλβανία ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος. Στόχος, όπως ο ίδιος κατήγγειλε ανοιχτά με αφορμή τις επιθέσεις που δέχθηκε για τον εορτασμό, όπως κάθε χρόνο και σε όλη την Ορθόδοξη Εκκλησία, στη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, «να διαταράξουν την ανεκτικότητα και τη διαθρησκευτική συμβίωση, μια πραγματικότητα απ’ τα ελάχιστα που έχει με καύχημα να παρουσιάσει η Αλβανία στη σημερινή ευρωπαϊκή οικογένεια».

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η σύνοδος κορυφής των ηγεσιών των δυτικών Βαλκανίων στο Βερολίνο. Η Γερμανίδα Καγκέλαριος Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα προέβησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο τέλος της Συνόδου, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Εξτρεμιστές από το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και Λεβάντε, που στο πενταετές σχέδιο του έχει το γονάτισμα της Σερβίας, έχουν επιστρατεύσει στο Κόσοβο και στο Σαντζάκ πάνω από 20 άτομα, οι οποίοι είναι έτοιμοι ώστε κάθε στιγμή να ξεκινήσουν ένα «Ιερό Πόλεμο» γράφει η καθημερινή εφημερίδα «Veçernje Novosti». Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκείνοι στην Σερβία θα τελούσαν τρομοκρατικές επιθέσεις και για το λόγο αυτό οι σερβικές αρχές έχουν ενημερωθεί από ξένους πράκτορες, αναφέρει η Koha Ditore.

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Ditmir Bushati:

«Είμαι σήμερα ενώπιόν σας για να διευκρινίσω τη συμφωνία που υπογράφηκε στις Βρυξέλλες πριν από δύο ημέρες με τον Έλληνα ομόλογό μου, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο. Μια συμφωνία η οποία οφείλεται σε διάφορες συζητήσεις, που ξεκίνησαν κατά τις πρώτες ημέρες του κυβερνητικού έργου μας, σε σχέση με το τοπογραφικό θέμα των διαβατηρίων, ένα θέμα που έχει προκαλέσει προβλήματα στο παρελθόν, για περίπου 150 χιλιάδες συμπατριώτες μας που ζουν στην Ελλάδα.

Δηλώσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας Αντριάν Φουλάνι για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα αναμένετε να επισκεφθεί επίσημα τη Σερβία στους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πρόσκληση του πρωθυπουργού της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, έχει φτάσει ξανά στο γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού και τώρα άπλα μένει να καθοριστεί η συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη.

Ένοπλη επίθεση από ομάδα λαθρεμπόρων ναρκωτικών δέχτηκαν δύο ελικόπτερα της αλβανικής αστυνομίας και του στρατού, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Σε «ρινγκ» μετατράπηκε η σημερινή (Τρίτη) συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμού, όπου συζητείται η πρόταση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2014.

Επικοινωνια

Σχετικα με εμας

Το himara.gr, είναι ένα ενημερωτικό portal με κυρίαρχη θεματολογία τα τεκταινόμενα στα χωριά Βορείου Ηπείρου.

Σκοπός μας, είναι η ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας καθώς και η παρέμβαση μέσω άρθρων ή ρεπορτάζ.

Κινητήριος δύναμη στην προσπάθειάς μας όλα αυτά τα χρόνια, είναι η αγάπη μας για τον τόπο μας.

Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

Εχεις θεμα;

Έχεις κάποιο θέμα ή είδηση που θέλεις να δημοσιεύσουμε;

Θέλεις να ενταχθείς στην συντακτική ομάδα του himara.gr και να γράψεις την άποψή για το όσα συμβαίνουν στον τόπο μας;

Μπορείτε να επικοινώνησε μαζί μας μέσω email στο info@himara.gr, ή χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας στην αριστερή στήλη.

Λιστα ενημερωσεων

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και γραφτείτε στην λίστα ενημερώσεων της ιστοσελίδας μας.

Όνομα:
Email: