Menu
 • Αρχική
  Αρχική Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις καταχωρήσεις blog που περιέχει η ιστοσελίδα.
 • Κατηγορίες
  Κατηγορίες Εμφανίζει μια λίστα κατηγοριών από αυτό το blog.
 • Ετικέτες
  Ετικέτες Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Συντάκτες
  Συντάκτες Αναζήτηση για το αγαπημένο σας blogger από αυτό το site.
 • Αρχείο
  Αρχείο Περιέχει μια λίστα των καταχωρήσεων blog που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν.

Μια ομάδα πραγματικός εκπρόσωπος της Χιμάρας είναι εδώ και λίγο καιρό γεγονός. Πρόκειται για μια ποδοσφαιρική ομάδα νέων παιδιών που μετέχει στο περιφερειακό πρωτάθλημα Κ15. Χαρακτηρίσαμε αυτή την ομάδα "πραγματική" διότι σε αντίθεση με την ομάδα των μεγάλων που δεν έχει ούτε έναν Χιμαραίο, αυτή αποτελείτε αποκλειστικά και μόνο από παιδιά των χωριών της Χιμάρας. Η ομάδα αγωνίζεται με άσπρες - μπλε εμφανίσεις και ως έμβλημα έχει την Χίμαιρα

Αναρτήθηκε από , , Ιστορία

37 ημέρες ησυχίας εις το Πήλιουρι. Ακολούθως οι αντάρται διέταχθησαν να μεταβούν εις Παλάσαν.

Το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στην ΠΓΔΜ, το DUI, θα μποϋκοτάρει και τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 27 Απριλίου και θα συμπέσει με τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος αυτού Αλί Αχμέτι.

Ο ηγέτης του DUI εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Αλβανών στην ΠΓΔΜ, οι οποίοι αποτελούν το 25% του εκλογικού σώματος στη χώρα, ανταποκρίθηκε στην έκκληση του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος και δεν προσήλθε στις κάλπες που είχαν στηθεί την Κυριακή για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι έκοψαν 130 ρίζες ελιές στην περιοχή Μπούτσι, στον Πρίνο. Η πράξη αυτή εκτός απο οικολογική καταστροφή είναι και οικονομική καθώς τα αιωνόβια δέντρα ήταν περιουσία Χιμαριωτών.

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί απ' τους κατοίκους που μένουν κοντά στο σημείο και τράπηκαν σε φυγή δίχως να προλάβουν να φορτώσουν τα ξύλα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τα δέντρα κόπηκαν απο Αλβανούς εποχιακούς υπαλλήλους που βρίσκονταν στην Χιμάρα οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί.

Οι σερβικές εφημερίδες γράφουν ότι οι Αλβανές νύφες πωλούνται στη Σερβία έναντι 5.000 ευρώ, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την αλβανική ιστοσελίδα «Το Πρέσεβο μας» πάνω από 800 κορίτσια αλβανικής καταγωγής έχουν κάνει γάμους με Σέρβους μεσήλικες και ηλικιωμένους έναντι πέντε χιλιάδων ευρώ που παραχωρούν στους γονείς του κοριτσιού.

Η Αλβανία οργανώνει την διαδικασία για την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αξίας μέχρι € 90.000.000 ($124,930,000) προκειμένου να αντισταθμίσει την απώλεια της εγχώριας παραγωγής που προκαλείται από την ξηρασία, δήλωσαν αξιωματούχοι την Παρασκευή.

Το βαλκανικό κράτος, το οποίο στηρίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε υδροηλεκτρικές μονάδες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, είδε τελευταία την μείωση των υδάτων προς τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας να φθάνει το 40 τοις εκατό εξ’ αιτίας της ξηρασίας.

Ο πρώην δήμαρχος Κορυτσάς και νυν αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης Νίκος Πελέσης, ανακοίνωσε σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης ορισμένων περιοχών, μια εκ των οποίων είναι και το χωριό της Χιμάρας, Κηπαρό.

Με αφορμή την ιστορία του βαρυποινίτη Ιλιρ Καρέλι που το πραγματικό του όνομα είναι Kundret Kume, στην Αλβανία, υπάρχει μια προσπάθεια από σκοτεινούς κύκλους, καθώς και από διάφορα εθνικιστικά αλβανικά μέσα να ξυπνήσουν τον αλβανικό "πατριωτισμό", με σκοπό μαζική επίθεση κατά της Ελλάδας τροφοδότηση του ανθελληνικού κλίματος.

Σαν σήμερα στα 1914.

Οι Αλβανοί επιτίθεται στο χωριό Παλιάσα της Χιμάρας. Αποκρούονται και υποχωρούν άτακτα προς τον αυχένα της Λογαράς. Εκεί πέφτουν σε ενέδρα αποσπάσματος Κρητών εθελοντών, το οποίο τους αποδεκατίζει. Όσοι επέζησαν συνελήφθησαν αιχμάλωτοι.

Φωτογραφία: Σώμα Κρητών εθελοντών στη Βόρειο Ήπειρο

Τυπικοί ήταν στο ραντεβού τους οι υπάλληλοι του INUK αφού τήρησαν την ημέρα και ώρα που έδωσαν ως προθεσμία στους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου να το αδειάσουν.

Έτσι λοιπόν στις 3μμ τοπική ώρα το σύνθημα εδόθη και το κτήριο έγινε χαλάσματα δίχως να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στα κοντινά σπίτια.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν πριν απο μερικές ημέρες 22 μη νόμιμους μετανάστες από τη Συρία και την Ερυθραία κοντά στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι μη νόμιμοι μετανάστες συνελήφθησαν κοντά στην κοιλάδα της Γκλίνας, ενώ είχαν περάσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι προορισμός τους ήταν το Μαυροβούνιο, προκειμένου να "περάσουν" στη συνέχεια σε κάποια από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατεδάφιση σπιτιών και επιχειρήσεων Ελλήνων στη Χειμάρρα.

Η Εθνική Επιθεώρηση Πολεοδομίας και Κατασκευών (INUK) συνεπικουρούμενη από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και από ειδικούς του στρατού στις ανατινάξεις από την Παρασκευή 11-04-2014 κάνουν εργασίες στο 4όροφο κτήριο όπου ιδιοκτήτης του οποίο πρώην δημογέροντας και στέλεχος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Ηλίας Στραμάρκος το είχε χτίσει από το 1994. Το ακίνητο έχει προγραμματιστεί να κατεδαφιστεί την Κυριακή 13-04-2014.

ΙΔΡΥΜΑ ΒΟΡΕΙΟ­ΗΠΕΙ­ΡΩΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥ­ΝΩΝ

Η συμπαράστασή του στους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου, μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Ενβέρ Χότζα, υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική στην πολύ δύσκολη εκείνη περίοδο. Αλλά, και στον εκδοτικό τομέα το Ι.Β.Ε. επέδειξε ασυνήθη δραστηριότητα. Πολλές και λίαν ενδιαφέρουσες είναι οι εκδόσεις του, με θέματα που αφορούν τον Βορειοηπειρωτικό χώρο.

Και το έργο του συνεχίζεται... «Κορμός» του Ι.Β.Ε. ένας νέος στην ψυχή: Ο χαλκέντερος Ξενοφών Κοντούρης, ο άνθρωπος που ηγείται του Ιδρύματος, με ιδιαίτερη επιτυχία (ουδείς αλάθητος!..) από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα!

Να ενισχύσουν τις επενδύσεις τους στην Αλβανία κάλεσε τους ΄Ελληνες επιχειρηματίες ο πρωθυπουργός της γείτονος, Έντι Ράμα, ο οποίος -στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων, στα Τίρανα- διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους: "Θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για τη βελτίωση των υπηρεσιών φορολόγησης και των τελωνείων".Πρόσθεσε ότι, προκειμένου αυτή η υπόσχεση να γίνει πραγματικότητα, είναι απαραίτητη η εταιρική σχέση με τις επιχειρήσεις, ώστε να καταπολεμηθούν όλα τα αρνητικά φαινόμενα.

Με αφορμή τις άγιες ημέρες του Πάσχα, η ελληνική Κυβέρνηση παγώνει την απαγόρευση εισόδου στην χώρα στους κατόχους αλβανικών διαβατηρίων με παραποιημένα τοπωνύμια.

Το προσωρινό μέτρο θα εφαρμοστεί απ' την Δευτέρα 14 Απριλίου και θα ισχύει μέχρι την 4η Μαΐου με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να επισκεφθούν τα χωριά τους για τις γιορτινές ημέρες.

Επικοινωνια

Σχετικα με εμας

Η ιστοσελίδα himara.gr, είναι ένα ενημερωτικό portal με κυρίαρχη θεματολογία τα νέα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.

Σκοπός μας, είναι η ενημέρωση του κόσμου για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας καθώς και η παρέμβαση μέσω άρθρων ή ρεπορτάζ.

Κινητήριος δύναμη στην προσπάθειάς μας όλα αυτά τα χρόνια, είναι η αγάπη μας για τον τόπο μας.

Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

Εχεις θεμα;

Έχεις κάποιο θέμα ή είδηση που θέλεις να δημοσιεύσουμε;

Θέλεις να ενταχθείς στην συντακτική ομάδα του himara.gr και να γράψεις την άποψή για το όσα συμβαίνουν στον τόπο μας;

Μπορείτε να επικοινώνησε μαζί μας μέσω email στο info@himara.gr, ή χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας στην αριστερή στήλη.

Λιστα ενημερωσεων

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και γραφτείτε στην λίστα ενημερώσεων της ιστοσελίδας μας.

Όνομα:
Email: