Η πατρίδα μας χρειάζεται και την χρειαζόμαστε

Η πατρίδα μας χρειάζεται και την χρειαζόμαστε

Όραμα για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό με οδηγό την ΟΜΟΝΟΙΑ

Του Θωμά Στέφου

Σήμερα ήρθε η ώρα που ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, πρέπει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Αυτό το ξεκίνημα να έχει ουσία να συσπειρώσει να ενώσει να ενθαρρύνει να γίνει κινητήρια δύναμη, πρέπει η κοινότητα μας να δώσει ΟΡΑΜΑ στον βορειοηπειρωτικό λαό. Το Όραμα είναι κατι που πρέπει να είναι ένα συνολικό, όχι ατομικό , όχι συμφέροντα όχι τυχοδιωκτισμοί, όχι διχασμοί . Φτάνει πια με τους διχασμούς.

Δεν είναι δυνατόν το ατομικό συμφέρον, οι φιλοδοξίες και ο εγωισμός του καθενός μας να υπερκερά το όραμα του έθνους, το όραμα της κοινότητας μας. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης που ζούμε αλλάξαμε, μας απορρόφησε η αγχώδης καθημερινότητα, αποξενωθήκαμε αλλά είναι ιερό χρέος μας να στρέψουμε το βλέμμα και προς την ιδιαίτερη πατρίδα που τη χρειαζόμαστε και μας χρειάζεται.

Ας αναλογιστούμε πρώτα πως έχουμε μια πατρίδα που σβήνει μέρα με τη μέρα και δεν μπορούμε να είμαστε θεατές αλλά έχουμε μια προσωπική και συλλογική ευθύνη για την ιδιαίτερη πατρίδα που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.

Σαν Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, υποχρέωση σήμερα να έχουμε, να βάλουμε ένα όραμα. Η Αποστολή του καθενός πρέπει να είναι συντονισμένη για την επίτευξη του κοινού στόχου.

Ο Αγώνας ο οποίος θα γίνεται, για την επίτευξη του οράματος πρέπει να είναι πάντα με ηθικούς κανόνες, με «νόμους, σύνταγμα» που ο κάθε ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί πρέπει με ευλάβεια να υπηρετούμε. Η αποστολή του Οράματος δεν μπορεί να στεγαστεί κάπου αλλού εκτός της Ομόνοιας.

Δεν μπορεί να γίνει με αποκλεισμούς , διχόνοια παρασκήνιο , διορισμούς , κλειστή κλίκα , ανατολίτικα παζάρια κλπ. Αυτά όλα πρέπει να τα λύσουμε σε μια καταστατική συνδιάσκεψη, με διαβούλευση που να συμμετέχουν όλοι και όποιος έχει και θέλει να δώσει την σκέψη του, κανένας δεν περισσεύει.

Το πρώτο βήμα έγινε, ανακοινώθηκε ήδη από το Γενικό Πρόεδρο πως αυτή η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι εκλέκτορες όχι διορισμένοι, αλλά εκλεγμένοι, προσοχή μην ξεκινήσουμε στραβά, τότε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ χειρότερο και θα είναι η ταφόπλακα. Ο Αγώνας, τον οποίο ο καθένας από εμάς αναλαμβάνει και όλοι μαζί, πρέπει να διέπεται από Ηθική, Αρετή , Δικαιοσύνη, πατριωτισμό

Ο σωσμός της πατρίδας μας και η ευημερία, στην καταστροφή και αφανισμό είναι απόσταση μιας κλωστής. Είναι χρέος της γενιάς μας , να δουλέψουμε σκληρά , να βάλουμε όρους κανόνες νόμους , να βάλουμε Όραμα και να το υπηρετήσουμε.

Η ΗΣΤΟΡΙΑ θα μας κρίνει πολύ αυστηρά

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου