Απάντηση στην ανακοίνωση του Δήμου Δρόπολης με αφορμή το άρθρο μας για μπαράζ διαρρήξεων

Απάντηση στην ανακοίνωση του Δήμου Δρόπολης με αφορμή το άρθρο μας για μπαράζ διαρρήξεων

Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δήμου Δρόπολης σχετικά με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας για το μπαράζ διαρρήξεων στα χωριά που ανήκουν στον Δήμο.

Στην προσπάθειά μας να μεταδίδουμε έγκυρες ειδήσεις πάντα διασταυρώνουμε τις πηγές μας. Η σταθερή πηγή μας είναι οι συμπατριώτες μας οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στις περιοχές όπου αναφέρεται το ρεπορτάζ μας, αυτοί φροντίζουν να μας μεταφέρουν το κλίμα από πρώτο χέρι.

Αφού αναφέραμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι οι οποίοι αισθάνονται αβοήθητοι, γράψαμε πως «Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την λήψη μέτρων από τις αρμόδιες αλβανικές υπηρεσίες αλλά ούτε και από το Ελληνικό Προξενείο του Αργυροκάστρου προς τις Αλβανικές αρχές». Αυτό φαίνεται πως ενόχλησε τον Δήμο Δρόπολης και μας απαντά δίχως καν εμείς να του επιρρίψουμε ευθύνες. Ή ανέλαβε ρόλο γραφείου τύπου του Προξενείου Αργυροκάστρου ή θεωρεί πως υπάγεται στις αλβανικές υπηρεσίες στις οποίες όντως επιρρίπτουμε ευθύνες.

Μας αποκαλούν ψεύτες την στιγμή που με την ανακοίνωσή τους επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ μας για το πρόβλημα των κλοπών, γράφουν πως επιστράτευσαν κατοίκους με άδεια οπλοκατοχής, επιβεβαιώνοντας και την καταγγελία για καμία ενέργεια από τις αρμόδιες αλβανικές υπηρεσίες. Σας ευχαριστούμε για την διάψευση...

Αναρωτιόμαστε πως οι άνθρωποι που ασχολούνται μέρα νύχτα με το θέμα εκδίδουν ανακοίνωση με αναφορές μόνο για την Κάτω Δρόπολη την στιγμή που υπάρχουν αρκετά κρούσματα και στην Άνω Δρόπολη. Οι κάτοικοι της Άνω Δρόπολης δεν βρίσκονται στην ομπρέλα του Δήμου;

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δήμου Δρόπολης όπως αυτή δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Ο Δήμος Δρόπολης όπως είναι γνωστόν παρακολουθεί απο πολύ κοντά το θέμα των κλοπών στα χωριά της Κάτω Δρόπολης. Επαυτού το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο κάλεσε σε απολογία τον Διευθυντή του Αστυνομικού Τμήματος Γεωργοτσατίων κ. Artur Gjikdhima, όπου και ενημέρωσε τους συμβούλους για το θέμα των μικροκλοπών.

Ο Δημαρχός Αχιλλέας Ντέτσικας έχει συστήσει ειδική επιτροπή και ένα πλήρες δίκτυο από δημογερόντους, συμβούλους και συμπολίτες που κατέχουν άδεια οπλοκατοχής οι οποίοι επικοινωνούν σε καθημερινή βάση με τις αστυνομικές αρχές.

Η φύση αυτού του εγκλήματος και ο υποτροπιασμός των δραστών φέρνει ερωτήματα σχετικά με το αποτελέσματα της σύλληψής τους.

Οι δράστες αφήνουν ελάχιστα αποτυπώματα και τους αποσπούν κυρίως αντικείμενα που έχουν χρηματική αξία όπως κοσμήματα και χρήματα. Οι επιτήδειοι χτύπουν κυρίως κλειστές κατοικιες και καταστηματα που δεν έχουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπου και η ενημέρωση της αστυνομίας γίνεται μέτα την διάρρηξή τους.

Για λόγους σκοπιμότητας και καλύτερης διεξαγωγής των ερευνών δεν δώσαμε την απαιτούμενη έμφαση στα ηλεκτρονικά μέσα και για αυτό ζητούμε «συγνώμη» σε όσους προτρέχουν στην αρνητική διαφίμηση, στη διάδωση ψευδών ειδήσεων και προσβολή οργάνισμων και ανθρώπων που εργαζονται μέρα νύχτα.

Ο Δήμος έχει τακτική επικοινωνία με τον Γενικό Πρόξενο Αργυροκάστρου κ. Βασίλειο Τόλιο, όπου και ο ίδιος έχει κάνει διάβημα στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Αργυροκάστρου κ. Arianit Arapi.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου