Σπύρος Ξέρας, το εξιλαστήριο θύμα για το διεφθαρμένο Αλβανικό κατεστημένο

Σπύρος Ξέρας, το εξιλαστήριο θύμα για το διεφθαρμένο Αλβανικό κατεστημένο

Η σύλληψη του Σπύρου Ξέρα στις 29 Ιανουαρίου με απόφαση του εισαγγελέα Τιράνων, που έγινε με εντυπωσιακό τρόπο, χαρακτηρίστηκε ως εύκολο στόχος από τα Αλβανικά μέσα λόγω του γεγονός ότι ο Ξέρας ανήκει στην Ελληνική μειονότητα και δεν έχει πλέον την στήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος αφού δεν εκλέχτηκε βουλευτής στις τελευταίες εκλογές.

Είναι πολλά τα ερωτήματα που θέτουν ορισμένα αλβανικά μέσα για την σύλληψη του πρώην υπουργού Σπύρου Ξερα. Σας παραθέτουμε ορισμένα απο αυτά:

- Γιατί η σύλληψη του έγινε 2.5 χρόνια !!! μετά την παραίτηση του από την θέση του υπουργού Κοινωνικών Θεμάτων και Εργασίας; και όχι αμέσως μετά την παραίτησή του και την γνωστοποίηση των κατηγοριών για κατάχρηση δημοσίου χρήματος;

- Γιατί συνελήφθη χωρίς να έχει πρώτα ανακριθεί!!! από τον εισαγγελέα ή την αστυνομία για τις καταγγελίες που εκκρεμούν εις βάρος του εδώ και δύο χρόνια; χωρίς να του δοθεί η ευκαιρία να δώσει εξηγήσεις ή να ενημερωθεί για τις κατηγορίες και την ποινική δίωξή του.

- Γιατί αποφασίστηκε από τον εισαγγελέα η σύλληψη του ενώ δεν υπάρχουν οι συνθήκες σύλληψης του αυτοφώρου !!! καθώς έχουν περάσει 3 χρόνια από την ημέρα που έγινε το έγκλημα σύμφωνα με το κατηγορητήριο;

- Γιατί έγινε η βίαιη σύλληψη του και προσαγωγή !!! του στο δικαστήριο (παρουσία του τύπου) ενώ ο ίδιος ο Ξέρας δεν είχε ποτέ αρνηθεί να προσέλθει οικειοθελώς στον εισαγγελέα ή στο δικαστήριο;

- Γιατί αποφάσισε το δικαστήριο την προφυλάκιση του !!! ενώ δεν συντρέχει ούτε ένας από τους τέσσερις λόγους που δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση: Αυτόφωρο, βίαιο έγκλημα, ύποπτος φυγής, φόβος για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων;

- Γιατί δεν αντέδρασε επίσημα το Δημοκρατικό Κόμμα !!! για την σύλληψη του πρώην υπουργού τους ενώ καταδίκασαν μια άλλη σύλληψη μιας πρώην στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος που ήταν σε κατώτερο αξίωμα στην κυβέρνηση Μπερίσα.

Οι Αλβανικές αρχές και η Αλβανική κυβέρνηση βρίσκεται στο στόχαστρο Διεθνών οργανισμών και διπλωματικών αντιπροσωπιών στα Τίρανα, για να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στα ανώτερα επίπεδα της Αλβανικής κυβέρνησης, με απώτερο στόχο μια εκ βάθους μεταρρύθμιση του αποτυχημένου δικαστικού συστήματος της χώρας.

Η συλληψη του Ξερα εξυπηρετεί πόλους:

- Εξυπηρετεί τον Γενικό Εισαγγελέα Αλβανίας ο όποιος προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατήσει την θέση του που βάλετε συνεχώς από ξένους και εγχώριους παράγοντες με κατηγορίες για ανικανότητα και έλλειψη θέλησης να καταπολεμήσει την διαφθορά.

- Εξυπηρετεί την κυβέρνηση Ράμα που κέρδισε τις εκλογές σηκώνοντας την σημαία του πολέμου κατά της διαφθοράς και μέχρι τώρα δεν έχει τίποτα να παρουσιάσει σε αυτό τον τομέα.

- Εξυπηρετεί το Δημοκρατικό Κόμμα που χρησιμοποιεί την σύλληψη Ξέρα ως την αυτοκριτική τους και κλίνουν το κεφάλαιο διαφθορά στο κόμμα τους.

Ο Αλβανός δημοσιογράφος Cim Peka σχολίασε έτσι την σύλληψη Ξέρα:

"Χρειαζόταν ένα κεφάλι τούρκου (εξιλαστήριο θύμα) και βρέθηκε ένα κεφάλι Έλληνα.".

τα σχόλια, δικά σας.

Ο Εκσκαφέας

http://opinion.al/cim-peka-hera-e-pare-qe-nje-koke-greku-behet-koke-turku/

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου