Debate: Αθηνά Κρεμμύδα η υποψήφια του ΛΑ.Ο.Σ

Διαβάζοντας ένα σχόλιο του "αριστερά στη Δρόπολη" που έλεγε πως δεν είναι σωστό να απαιτούμε να στηρίξουμε τους Βορειοηπειρώτες υποψηφίους βουλευτές μόνο και μόνο εξαιτίας της κοινής μας καταγωγής, μας μπήκε η ιδέα να ασχοληθούμε λίγο πιο θερμά με το όλο θέμα. Ζητήσαμε λοιπόν απ' την κα Κρεμμύδα  (ΛΑ.Ο.Σ), την κα Γιώτη (ΠΑ.ΣΟ.Κ) και τον κον Αναγνώστη (Ν.Δ) να μας στείλουν ένα άρθρο όπου ουσιαστικά θα αναλύουν τις πολιτικές τους θέσεις γενικά αλλά και ειδικά σε θέματα που αφορούν τους Βορειοηπειρώτες και την ΒΗ. Όλοι δέχθηκαν την πρότασή μας και πρώτη μας απάντησε η υποψήφια στη Β’ Πειραιώς με τον ΛΑ.Ο.Σ. κα Αθηνά Κρεμμύδα της οποίας δημοσιεύουμε σήμερα το άρθρο.

 

Λάθη του παρελθόντος και προτάσεις για το μέλλον  της Βορείου Ηπείρου


Η υποψήφια του ΛΑ.Ο.Σ Αθηνά ΚρεμμύδαΌταν το ψέμα γίνεται ευγένεια στα χέρια της πολιτικής, τότε ο πειρασμός της εξουσίας έχει κάτι το θανατηφόρο. Τα τελευταία τριάντα χρόνια κάποιοι είχαν αναλάβει να κρύβουν την αλήθεια με αληθοφανή ψέματα, προβάλλοντας ταυτόχρονα λανθασμένα πρότυπα διαβίωσης, όπως πλουτισμό χωρίς εργασία, επιχειρηματική συνδιαλλαγή χωρίς ηθική, γνώση χωρίς χαρακτήρα και πολιτική χωρίς Αρχές. Την εικονική πραγματικότητα στην οποία ζούσε η Ελλάδα, αναγκάζεται τώρα να την πληρώσει πολύ ακριβά σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό επίπεδο.

 

Η παγίδα, όμως, που στήνεται παγκοσμίως έχει επί της ουσίας ως στόχο, την θυσία των εθνικών θεμάτων στο βωμό της οικονομικής κρίσης, άρα την απώλεια εθνικής κυριαρχίας, αφού πρώτα έχουν καταργηθεί οι αξίες και τα ιδανικά των εθνών στο όνομα της παγκοσμιοποίησης.

 

 

Η επιφανειακή εξωτερική πολιτική των δυο (πρώην) μεγάλων κομμάτων όχι μόνο δεν κατάφερε να θωρακίσει τα εθνικά μας θέματα, αλλά υποβάθμισε τον ρόλο της Ελλάδας ακόμα και στα Βαλκάνια. Ο λόγος είναι ότι η χώρα αντί να έχει μια σταθερή γραμμή, υιοθετεί τις θέσεις του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, άλλες φορές τις θέσεις του εκάστοτε υπουργού -που μπορεί να διαφέρουν από αυτές των προκατόχων του της ίδιας κυβέρνησης(!)-  και άλλες φορές τις θέσεις «παραμάγαζων» ή «ομάδων» που, υποτίθεται, ότι όλες εκπροσωπούν το…εθνικό συμφέρον.

 

Τον τελευταίο καιρό όλα τα εθνικά μας θέματα εξελίσσονται κατά τρόπο αρνητικό και αυτό οφείλεται στην τακτική συνεχών υποχωρήσεων. Ιδιαιτέρως, όμως, πρέπει να μας ανησυχεί η τύχη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και γενικότερα η πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν οι αφελείς ιδεοληψίες, δόγματα και κινήσεις από πλευράς Αθηνών και να ακολουθήσουν βήματα διεκδικητικής πολιτικής για να ενισχυθεί ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου. Τέτοια βήματα και μέτρα είναι τα εξής:

 

1. Ενεργοποίηση των όρων και προβλέψεων του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας για την προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (Ε.Ε.Μ.), όχι μόνο στις αναγνωρισμένες μειονοτικές περιοχές από το καθεστώς Χότζα, αλλά όπου υπάρχουν Έλληνες σε Χιμάρα, Κορυτσά κτλ. Οι κυριότεροι όροι του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας αφορούν:

α) Τον αυτοπροσδιορισμό τις εθνικής μας ταυτότητας και την προβολή των συμβόλων μας (π.χ. σημαία κτλ.)

β) Αυτονομία και αυξημένες αρμοδιότητες στην Ε.Ε.Μ. στον τομέα της τοπικής εξουσίας και αυτοδιοίκησης, εντός του Αλβανικού κράτους.

γ) Την καθιέρωση της Ελληνικής γλώσσας  ως δεύτερη επίσημη στα δημόσια έγγραφα, αλλά και στους δημόσιους χώρους (π.χ. δίγλωσσες πινακίδες κτλ.).

δ) Την ίδρυση Ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, από σχολείο έως και πανεπιστήμιο, με Ελληνική Παιδεία για τα παιδιά των Βορειοηπειρωτών.

ε) Την κατοχύρωση της περιουσίας, όπως άλλωστε προβλέπονται και από την Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων, την οποία και η Αλβανία έχει υπογράψει.

 

2. Το «διαίρει και βασίλευε» είναι αυτή την στιγμή το σημαντικότερο πρόβλημα στην βορειοηπειρωτική κοινότητα και αποτέλεσμα των όσων αναφέραμε παραπάνω. Η κρισιμότητα της κατάστασης προϋποθέτει αυστηρά την ύπαρξη ενός και μοναδικού φορέα εκπροσώπησης όλων των βορειοηπειρωτών στην Αλβανία. Αυτό επιτυγχάνεται υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως:

α) Την ύπαρξη ενιαίας εθνικής γραμμής και στρατηγικής από το Εθνικό Κέντρο.

β) Την απομόνωση από το Εθνικό Κέντρο όσων βορειοηπειρωτών συμμετείχαν ή συμμετέχουν ή θα συμμετάσχουν σε αλβανικά κόμματα, αν θέλουμε ο ένας και μοναδικός αυτό φορέας εκπροσώπησης των βορειοηπειρωτών να φέρει αποτελέσματα.

γ) Την εξυγίανση του πολιτικού βορειοηπειρωτικού χώρου, αφού πρώτα αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που χειρίστηκαν κρίσιμα πολιτικά και εθνικά θέματα, όπως το ιδιοκτησιακό, αλλά και κονδύλια από την Ελλάδα, που δεν έφτασαν ποτέ στους βορειοηπειρώτες για την ανάπτυξη της περιοχής.

 

3. Αυστηρή στάση απέναντι στις προκλήσεις των τσάμηδων, υπενθυμίζοντας ότι ως συνεργάτες των γερμανών κατακτητών κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, έσφαξαν και έκαψαν ολόκληρα χωριά στην Ήπειρο και οφείλουν να μας αποζημιώσουν, αλλά και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι εγκληματίες από αυτούς βρίσκονται ακόμα εν ζωή!

 

4. Ανατροπή της εσφαλμένης σύνδεσης από το Εθνικό Κέντρο του βορειοηπειρωτικού ζητήματος με το θέμα της Θράκης, αφού οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως Εθνική Ελληνική Μειονότητα, ενώ στην Θράκη υπάρχει θρησκευτική μειονότητα, δηλαδή, μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες.

 

5. Αν και είμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης, στα πλαίσια εθνικής πολιτικής, πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα από το Ελληνικό Κράτος για κίνητρα επιστροφής στις πατρογονικές εστίες στους βορειοηπειρώτες, έτσι ώστε να μην ερημώσει ο πανάρχαιος αυτός Ελληνικός τόπος (π.χ. επιδόματα, επενδυτικά προγράμματα νέων βορειοηπειρωτών επιχειρηματιών, συντάξεις ΟΓΑ μόνο σε όσους μένουν μόνιμα στην Βόρειο Ήπειρο, κτλ.). Αυτό, φυσικά, προϋποθέτει την ουσιαστική ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών του Ελληνικού κράτους, ώστε να μην υπάρχουν σπατάλες και λαθροχειρίες.

 

6. Αποσύνδεση των βορειοηπειρωτών από τους υπόλοιπους αλλοδαπούς αναφορικά με την διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας – υπηκοότητας. Είναι ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας αλλά και υπερηφάνειας των βορειοηπειρωτών, απογόνων μεγάλων Εθνικών ευεργετών της Ελλάδος.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια αλλά και η έξαρση του ακραίου επεκτατισμού στην Αλβανία, ο οποίος τροφοδοτείται από διάφορους φορείς αλλά και από τα ΜΜΕ της Αλβανίας -ενδεχομένως και για εσωτερική κατανάλωση- επιβάλλουν η Ελλάδα να διεκδικήσει το χαμένο της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Η φιλία, η σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή προϋποθέτουν την έναρξη διαλόγου με τους γείτονες. Ο διάλογος, όμως, απαιτεί σκληρή διαπραγμάτευση και όχι υποχωρήσεις στο όνομα της φιλίας, διότι όπως λέει και ο λαός μας, «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους»!

 

Της Αθηνάς Κρεμμύδα,
Υποψήφιας Βουλευτού στη Β’ Πειραιώς με τον ΛΑ.Ο.Σ.
Υπεύθυνης του Τομέα Βορειοηπειρωτικού Αγώνα της ΝΕ.Ο.Σ.Πύρρος Δήμας: Γιατί πάω στη Βουλή
Προεκλογική εκδήλωση Α. Αναγνώστη
 

Σχόλια (4)

  1. Nikos

Debate: Έχω την αίσθηση ότι θα έπρεπε να αναρτήσετε τις θέσεις των υποψηφίων ταυτόχρονα ... οι τρεις που ακολουθούν έχουν σκονάκι! Καλή επιτυχία Αθηνά!

  1. Νέρωνας

Είναι πολύ αξιόλογη η Αθηνά, πιστεύω αξίζει

  1. Antifa

Mpravo kyria Kremmyda syntasomai me tis apopseis sas

  1. Μαρία

Πολλά συγχαρητήρια στην Αθηνά για την προσπάθεια που κάνει μέσω της ραδιοφωνικής της εκπομπής. Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επίσης μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας για συσκευές android και iOS


Ακολουθήστε μας

Android APPiOS APP


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

Λίστα ενημερώσεων

Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας. Πληροφορίες